Útmutató a legjobb tévéállvány kiválasztásához

Manapság egyre többen választják a konzollal falra szerelhető lapos televíziókat, de még mindig szép számmal vannak, akik a bútorgyártás utóbbi időben legnagyobb sikernek örvendő produktumát, a tévéállványt, tévéállvánnyal kombinált nappali bútort keresik.

A tévé a legtöbb lakásban központi szerepet tölt be. A nappali berendezését, arculatát alapjaiban határozza meg, lényegében köré szerveződik a berendezés. Ezért nagyon fontos, hogy a tévéállvány mutatós, a lakás, azon belül a nappali hangulatával összecsengő, minőségében, stílusában és funkcióiban is kielégítő bútor legyen. A bútorgyártás ma már nagyban épít a divatra is, ezért rengeteg különböző nappalibútort kaphatunk, ezen belül szinte végeláthatatlan a tévéállványok, vagy tévéállvánnyal kombinált szekrénysorok, nappaliblokkok sora.

Nagyon fontos a bútor mérete, a teherbírása, a tárolókapacitása, az egyéb funkciói és természetesen az anyaga, minősége, kopásállósága és stílus is. A jelenlegi lakberendezési trendekben többféle stílus is megfér, de az egyedi igények, a személyes ízlés és persze a lehetőségek a divatot a bútorok terén is felülírják. Azt viszont sem divat, sem egyedi ízlés nem befolyásolja, hogy bizonyos méretű és súlyú televízióknak bizonyos méretű és teherbírású állványra van szükségük. Nem divatból fog összeroskadni a tévéállvány, ha nem a televízió paramétereinek megfelelőt választottunk, hanem a fizika alapvető törvényeinek engedelmeskedve.

A legfontosabb, hogy strapabíró, megfelelő méretű, teherbírású darabot szerezzünk be. Ha leszűkítettük a kört, máris rátérhetünk az anyagi korlátokra, ami legtöbbünknél szintén szűkíti a lehetőségeket. A következő lépés pedig a stílus, a szín és funkciókban eltérő darabok közti válogatás. A funkciók azért lényegesek, mert lehetséges, sőt valószínű, hogy nem csupán egy televíziót fogunk a bútor tetejére állítani, hanem szeretnénk a beltéri egységnek, hangfalaknak, vagy különböző lejátszóberendezéseknek is helyet szorítani valahol.

Nem mindegy, hogy kábelek lógnak-e mindenfelé és minden látható, vagy a tévéállvány segít a lehető legjobb elrendezés kialakításában és elrejti, amit el kell. Néhány tévéállvány rendelkezik polcokkal, fiókokkal, akár vitrines résszel is, így jelentős tárolókapacitással bírnak. Természetesen az esztétikum is jelentős szerepet játszik, így egyes polcokon csupán dísztárgyat vagy könyveket helyezhetünk el, amennyiben ízlésünk úgy diktálja.

Útmutató a legjobb tévéállvány kiválasztásához - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek