Jelek, melyek azt mutatják, hogy a párunk szerelmes belénk

2023.09.20.Életmód cikkek

A testbeszéd mindig nagyon árulkodó lehet, és ha tudjuk mire figyeljünk, akkor könnyebben el tudjuk majd dönteni, hogy akivel épp randizunk, az valóban érdeklődik irántunk vagy sem.

Mert bizony sokak teszik fel magunknak a kérdést a második, harmadik randevún, hogy valóban tetszünk-e a másiknak, futó kalandra vágyik, vagy komoly érzelmei vannak irántunk? Ezt persze nem olyan egyszerű eldönteni, ugyanakkor a testbeszéd ismerete segíthet nekünk, hogy meg tudjuk állapítani, mennyire komoly a másik fél érdeklődése.

A komoly érdeklődésnek, a szerelemnek vannak jelei, de sokszor ezek olyan apró jelzések, hogy el is sikkadunk felette, mert nem gondoljuk fontosnak. Pedig érdemes ezekre figyelni, hiszen a segítségükkel könnyebben el tudjuk dönteni, hogy mit is érez irántunk a másik. De melyek is ezek a jelzések?

Jelek, melyekre érdemes odafigyelni

Gyakori érintés: ha valaki komolyan érdeklődik valaki iránt, akkor hajlamos rá, hogy gyakran megérintse, illetve minden lehetőséget megragad, hogy hozzáérhessen. Ha tehát egy randin azt tapasztaljuk, hogy a másik gyakran ér hozzánk, megsimogat, közelebb húzódik, tehát minden lehetőséget kihasznál a fizikai érintkezésre, akkor az jelzés, hogy komolyak a szándékai.

Szemkontaktus: érdemes a szemkontaktusra is odafigyelni, ugyanis az is komoly érdeklődésre utal, ha valaki gyakran felveszi velünk a szemkontaktust a randis során, nem kerüli a tekintetünket beszélgetés közben.

Védelmező gesztusok: az úgynevezett védelmező gesztusokra is érdemes figyelni,az olyanokra, mint hogy átkarol séta közben, vagy kinyitja előttünk az ajtót, esetleg segít fellépni a lépcsőn vagy kiszállni az autóból.

Testtartás: ha beszélgetés közben a másik teljes testtel felénk fordul, az is az érdeklődés jele.

Homlok puszi: ezt sokan baráti gesztusnak gondolják, de ha szenvedélyes csókok mellett kapunk ilyet, akkor is komoly érzelmeket lehet sejteni a háttérben.

Persze ezeket a gesztusokat érdemes komplexen figyelni, és nem feltétlen csak önmagukban.