Milyen bútor kerüljön az előszobába?

2023.06.11.Életmód cikkek

Bár akadnak olyan lakások, családi házak is, ahol a bejárai ajtóból egyből a nappaliba vagy a konyhába jutunk, a legtöbb helyen azonban van előszoba.

Ez a tér bár sokszor nagyon aprócska, de rendkívül fontos, hiszen itt vesszük le a cipőnket, tesszük le a kabátokat, itt zajlanak az iskolába/óvodába/munkába indulás előtti percek, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen bútorok kerülnek ide. A praktikum és a helykihasználás ebben a térben rendkívül lényeges, szerencsére rengeteg olyan bútor van, ami közül választhatunk.

Az előszobák többfélék lehetnek. A panellakásokban sokszor a beépíttet szekrényekkel szemben helyezkednek el, így csak az éppen aktuális cipők és ruhák tárolására használják. Akadnak azonban olyan előszobák is, amelyeknek a téli és nyári kabátok/cipők és egyéb kiegészítők tárolását teljes egészében meg kell oldani.

Hogy mikor milyen bútort érdemes választani, az nagyban függ a család méretétől, és persze az igényektől, mert ez sem egyforma. De mire is célszerű odafigyelnünk?

Milyen tényezők alapján válasszuk ki az előszobába kerülő bútorokat?

Nos, lássuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk, ha az előszobába keresünk bútort? Az egyik fontos kérdés, hogy mire használjuk az előszobát? Ha csak a kabátok, és néhány cipő kerül ide, akkor falra szerelhető kabáttartó és egy kisebb cipős szekrény is elég lehet.

Ugyanakkor megeshet, hogy az összes kabátot, cipőt itt tárolnánk, így lényeges lesz, hogy nagyobb szekrényekben gondolkodjuk a falra szerelhető kabáttartón túl. Fontos szempont persze, hogy mekkora a család, mert ez nagyban meghatározza, hogy milyen bútorra lesz szükség.

Persze a tér méretét is számításba kell venni, hiszen hiába szeretnénk óriása, gardróbszekrény méretű tárolót az előszobába, ha nem fér el. Mielőtt vásárolnánk, mindenképp mérjünk le mindent, számoljuk be a kapcsolók, esetleges vezetékek helyét.

Ha megvannak a méretek, illetve az, hogy mi mindent szeretnénk az előszobában tárolni, akkor könnyebben el tudjuk dönteni, hogy mely bútorok lesznek számunkra ideálisak.