Homokszűrős víztisztító vs papírszűrős megoldás

Kiegészítők, melyeket érdemes kérni egy épített medence esetében

2024.03.21.Tipp

Amikor megépül a családi medence a kertben, akkor vannak olyan kiegészítők, melyeket mindenképp érdemes beszerezni, vagy legalább végiggondolni, hogy szükségünk lesz-e rájuk. De melyek azok, amelyeket valóban érdemes számításba venni?

A medence kiegészítők széles skálán mozognak, és valóban lehetnek olyanok, melyekre nincs szükségünk. Amikor végigvesszük a lehetőségeinket, érdemes átgondolni, hogy melyek segíthetnek nekünk a medencével kapcsolatos mindennapi feladatok elvégzésében, illetve abban, hogy a lehető legjobban kihasználhassuk a medencénket. A következőkben a fontosabb medence kiegészítőket vesszük sorra.

Fő a biztonság: létrák és korlátok

A medence estében, különösen, ha gyerekek is vannak a családban, elengedhetetlene a biztonság kérdése. A korlátok vagy létrák beszerzése persze nem kötelező, ugyanakkor nagyon is hasznos, és nemcsak a medencébe történő ki-be szállás miatt.

Attól, hogy a medence nem mély, még lényeges lehet a gyerekeknek, hogy a létra segítségével jussanak a medencébe, vagy ki onnan. A korlátok biztonságérzetet adhatnak, de valós biztonságot is.

Hogyan tavasztól őszig élvezhessük a medencét: medencefedések

A medencefedés szintén fontos kiegészítő lehet. Egyrészt a medence tisztántartásában, másrészt a vízhőmérséklet megtartásában. Medencefedésből többféle is létezik, lehet egyszerű medencetakarókat is beszerezni, de polikarbonát medencefedést is választhatunk, sőt, akár olyan fedést is, amelyre akár rá is állhatunk.

A medencefedések nagy segítséget jelenthetnek abban, hogy a medence használati idejét a lehet leghosszabbra nyújtsuk, és már tavasszal csobbanhassunk a melegebb napokon, de akár még szeptemberben is.

A karbantartásról sem szabad megfeledkezni: karbantartó eszközök

A karbantartó eszközökből is rengetegféle van. A hálók, hőmérők és kémiai tisztítószerek széles skálán mozognak, ezekre mindenképp szükség is van. A medenceporszívók beszerzését is célszerű megfontolni, hiszen ezekkel a berendezésekkel könnyebben tisztán tarthatjuk a medencét, és több időt tölthetünk a medencében.