Milyen tabletet találunk a kínai piacon?

2020.04.15.Életmód cikkek, Tipp

A Xiaomi és Huawei fej-fej mellett haladva versenyeznek a kínai tabletek kategóriájában. Miközben a nagyobb márkák aranyáron adják az áruikat, addig ez az ázsiai opció sokak lakásán megtalálható.

Napjainkban az élet már elképzelhetetlennek tűnik a modern technikai kütyük nélkül, sokan nemcsak játszáshoz és kikapcsolódáshoz használják őket, hanem a munkájuk során is szükségük van rájuk. Azok, akik Home Office-ban vannak, vagy általánosságban szükségük van a képernyőre, előbb vagy utóbb tabletet is választani fognak.

Általánosságban elmondható, hogy két méret között tudunk dönteni, az egyik a 8 colos, a másik pedig a 10 colos képernyő. A végleges választás személyfüggő, először azt kell mérlegelni, hogy melyiket fogjuk tudni jobban használni. Bár a 8 colos méret könnyebben hordozható, és szinte minden táskába belefér, addig a munkavégzéshez a 10-es a megfelelő. Amennyiben szeretnénk kettéosztani a képernyőt, hogy két felületen tudjunk egyszerre dolgozni, mindenképpen a nagyobbat ajánlott megvenni. A gyerekeknek a 8-as is jó méret lehet, ugyanis könnyebben belefér a kezükben, viszont ugyanúgy tudnak rajta játszani.

Hogyan válasszunk tabletet?

Vásárlásnál meg kell nézni az adatokat minden egyes tabletről. Miközben a képernyőfelbontást kevesen érzékelik, minél nagyobb, annál kisebb veszélyt jelent a látásunkra. A tabletek processzora csak azokat fogja érdekelni, akik egyszerre több applikációt is futtatnak, és gyorsabban akarják elvégezni a feladatokat. Ezek a készülékek mindig Android operációs rendszeren futnak, azonban ezt személyre szabják a márka által használt felülettel. A Huawei és a Xiaomi is saját felületet használ.

A beállítások fül alatt rengeteg lehetőséget találunk mind a biztonságra, mind a nyelvre vonatkozóan. Amennyiben olyan készüléket választunk, ami a 4G-t is lehetővé teszi, akkor egy SIM kártyával az utazások során is használhatjuk telefonként. Amennyiben a tabletünkön csak Wi-Fi lehetőség van, úgy megoszthatjuk az internetet a telefonunkon keresztül, és máris úgy használhatjuk, mint egy hordozható számítógépet.