Kiegészítők, melyekkel otthonosabbá tehetjük a fürdőszobát

2023.05.17.Életmód cikkek

Akármilyen szép a csempe és a járólap, hiába van álmaink kádja a fal mellett, és nem számít, hogy a leggyönyörűbb fürdőszoba bútort sikerült beszereznünk, a fürdőszoba otthonossá tételéhez ennél kicsit több kell.

Ilyen kisebb-nagyobb kiegészítők, melyek azt sugallják, hogy ez egy kényelmes, meghitt hely a feltöltődéshez és a lazításhoz. Ezek alapvetően nem luxuscikkek, hanem hasznos és szükséges részei a fürdőnek. De milyen kiegészítőkkel tudjuk igazán otthonossá tenni a fürdőszobát?

Fürdőszoba polcok: nemcsak tárolósra alkalmasak, hanem dekorációs elemként is funkcionálnak. Találhatunk fémből és fából készült darabokat, rusztikus, minimalista és modern stílusban is. Természetesen nemcsak dekoratívak, de praktikusak is, hiszen helyet biztosítanak a piperecikkeknek, a törülközőknek, vagy épp a mosás kellékeinek.

Törölközőtartó sínek és gyűrűk: hasznos és dekoratív kellékei a fürdőszobának, hiszen nem kerülhet minden törölköző eldugva a szekrényekbe. Kellenek olyan darabok is, melyek azonnal kéznél vannak, ha zuhanyzunk vagy épp kezet mosunk. A törölköző tartó sínek és gyűrűk kínálata rendkívül széles, és bármilyen fürdőszobába megtalálhatjuk a megfelelőt.

Szappanadagoló, szappantartó: a szappan kérdése is érdekes, hiszen lehet hagyományos szappan, dekoratív kézműves szappan, de folyékony szappan is. Egy a közös bennünk, valahol tárolni kell őket. A szappanadagolók és szappantartók is sokféle színben és anyagban készülhetnek. Létezik már fából, kerámiából és fémből is.

Fürdőszobai tárolók: a különböző tároló dobozok és kosarak nagyon hasznosak a fürdőszobában. Dekoratívak, ugyanakkor segítenek abban, hogy a fürdő a lehető legrendezettebb képet mutassa.

Kapaszkodó sínek: ezek a megoldások inkább praktikusak és tartósak, de emellett természetesen esztétikusak is. Segítenek abban, hogy idős vagy épp mozgáskorlátozott családtagunk biztonságosan közlekedhessen és használhassa a fürdőt.

Fogmosás kellékei: se nem szép, se nem higiénikus, ha a fogkefe, a fokrém és a fogselyem a pulton van bármilyen tartó vagy tároló nélkül. Ma már rengetegféle dekoratív szett van forgalomba, melyben tárolhatjuk fogkeféinket, és nem szükséges valamilyen konyhai műanyag poharat használnunk az öblítéshez.