Itt az igazság a fogyókúrákról, és a fogyókúrás készítményekről

2022.08.30.Életmód cikkek

A boltok polcain ma már rengeteg fogyókúrás kapszula közül tudunk válogatni, nem is egyszerű feladat eldönteni azt, hogy melyik lehet az, amelyik tényleg hat, és ér is valamit. Ezek a készítmények a legtöbb esetben úgy működnek, hogy elveszik az ember étvágyát akkor, ha ezeket minden nap, rendszeresen beszedjük.

Ez tehát nem azt jelenti, hogy azonnal elkezdünk tőlük fogyni, egyszerűen nem jönnek ránk olyan hatalmas falási rohamok, mint korábban, illetve azt fogjuk észrevenni, hogy hamarabb jól lakunk.

Az étvágycsökkentő készítmények a legtöbb esetben olyan táplálék-kiegészítők, melyeknek szedése mellett nem fogunk annyi ételt magunkhoz venni, mint eddig. Ezek általában olyan rosttartalmú tabletták, melyek a gyomrunkban felszívják a vizet, nagyra duzzadnak, ettől fogjuk úgy érezni, hogy tele van a hasunk, nem is vagyunk annyira éhesek.

Léteznek azonban olyan termékek is, melyek az étvágyunk normalizálását a vércukorszint optimalizálásával próbálják elérni. Ez egy nagyon egyszerű megoldásnak tűnhet a fogyni vágyók számára, de ezeknek szedése mellett elengedhetetlen, hogy tegyünk azért, hogy valóban beinduljon a fogyás.

Ezért vagyunk sokszor nagyon éhesek

Az éhségérzet lényegében az agy jelzése, mely arra ösztönzi szervezetünket, hogy vegyen magához táplálékot, hiszen szüksége van rá. Ám több dolog is állhat a háttérben akkor, ha szinte folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, ezek a jelzések pedig nem mindig valósak. Ilyenkor igazából egyáltalán nincs szükségünk az adott ételre, illetve annak energia- vitamin, vagy ásványi anyag tartalmára, mégis úgy ennénk valamit.

Szerencsére ahhoz, hogy fogyni tudjunk, nem kell éheznünk, és koplalnunk. HA azonban egyszerre túlsok szénhidrátot fogyasztunk, akkor erre a testünk inzulin kibocsájtással fog reagálni, mely során a vérben lévő cukrok a sejtekbe jutnak. Így lesz a vérünkben annak ellenére alacsony a vércukorszint, hogy nem is olyan régen laktunk jól.

Újra éhesnek érezhetjük magunkat, annak ellenére, hogy valójában nincs is szükségünk táplálékra. Sajnos így idővel akár a cukorbetegség is kialakulhat, így erre mindenképpen érdemes odafigyelnünk.

Az étvágycsökkentő készítmények fogyasztása mellett lényeges kérdés, hogy mennyit mozgunk, milyen mozgásformát folytatunk, és természetesen nem szabad megfeledkeznünk a tápláló, kiegyensúlyozott étkezésről sem.