Homokszűrős víztisztító vs papírszűrős megoldás

Ezért ne legyen medencéd

2022.07.21.Életmód cikkek

Szép, szép, de rengeteg hátránya van az úszómedencéknek, amit az emberek csak utólag szoktak megérteni. Ha te most gondolkozol a vásárláson, akkor mindenképpen olvasd el az AARP által összeszedett hátrányokat.

Először is, drága. Ha jobban belegondolunk, akkor úgy általánosságban drága. Igaz, hogy többféle medence létezik, de ha a legjobbat (vagy legalább egy közepes minőségűt) akarunk, akkor meg kell fizetni rendesen. Hiába tesszük le a voksunkat a műanyag mellett, még akkor is ki kell fizetni a telepítéshez szükséges összegeket. És itt még nem vagyunk készen! A medence egyet jelent a karbantartással, amit szintén ki kell fizetnünk. Különböző szűrők, klór, vegyianyagok, tisztítóberendezések… Minél nagyobb a medence, annál magasabb költségekkel kell számolnunk.

A következő probléma a biztonság. Ha láttunk olyan videókat, ahol a kisgyerekek és a háziállatok esnek a vízbe, akkor értjük a biztonsági problémák veszélyét. Biztosak lehetünk benne, hogy se a gyerekünk, se a kutyánk nem fogja megérteni, hogy ott nem lehet játszani. Legyünk őszinték magunkkal, senki sem tud 100%-os figyelmet fordítani arra, hogy mi történik a kertben. Az elején talán folyamatosan rajta tartjuk a szemünket, de egy idő után megszokjuk a jelenlétét.

Biztos, hogy segít eladni a házat?

Sokan azt szokták mondani, hogy a saját medence értékesebbé teszi a házat. Itt az első probléma, hogy nem tudjuk, hogy el akarjuk-e adni egyáltalán. Az igazat megvallva, a legtöbb ember nem sokszor költözik, tehát kár lenne a vásárlás előtt erre gondolni. Emellett a tapasztalatok azt mutatják, hogy eladáskor nem hozza vissza sokszorosan az árát, az emberek örülnek, ha a befektetett pénzüket visszakapják.

Végül, de nem utolsó sorban megint a költségek jönnek. Először is ott van a lakásbiztosítás, ami értelemszerűen jóval magasabb lesz. Valamint ott vannak a meghibásodások, amik mindig szakember segítségét követelik. Ha ezeket a hátrányokat megértjük, akkor el tudjuk dönteni, hogy szeretnénk-e saját uszodát kiépíteni az udvarunkban.