Az egészséges immunrendszerért

2022.09.12.Életmód cikkek

Az immunrendszer egészsége az egészségünk egyik alappillére, ennek feladata ugyanis, hogy megvédje a szervezetet a fertőzésektől, sérülésektől. Az immunrendszer voltaképp a belső ellenállórendszerünk, a védekezésben részt vevő sejtek, szövetek és szervek együttese, a fő feladata, hogy megkülönböztesse a saját és a nem saját, idegen anyagokat és ha idegen anyaggal találkozik, akkor azt megsemmisítse.

Így a baktériumokat, vírusokat, gombákat.

Az immunrendszer kényes egyensúlyának fenntartásához a mindennapokban mi magunk is sokat tehetünk. Az egészséges immunrendszer egyik alapja az egészséges táplálkozás. Fontos, hogy a táplálkozás legyen változatos és kiegyensúlyozott, figyeljünk arra, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasszunk, emellett hüvelyeseket, teljes kiőrlésű gabonát, sovány fehérjét és egészséges zsírokat.

Rendszeres testmozgással is sokat tehetünk az egészséges immunrendszerért, a mozgás nemcsak az izmok építésére szolgál, hanem a stressz levezetésére is. A mozgás során fokozódik a keringés, így az immunsejtek és más molekulák is könnyebben közlekednek a szervezetben. A következő fontos lépés a megfelelő folyadékmennyiség, elég csak arra gondolnunk, hogy a nyirok, ami a fertőzések elleni fontos immunsejteket szállítja, nagyrészt vízből áll.

Ha valaki dehidratált, lassul a nyirok mozgása és ez az immunrendszer nem megfelelő működéséhez vezethet. Az alvás – bár nem aktív folyamat – szintén hozzájárul az egészségünkhöz. Alvás közben nagyon sok fontos dolog történik a szervezetben, akik pedig nem alszanak eleget, hajlamosabbak a betegségekre.

Vitaminkészítményekkel az erős szervezetért

Az immunrendszer erősítésének egyik alapja a bélflóra egyensúlyának támogatása, ehhez pedig az USA Medical kínál prémium minőségű multivitamin-készítményeket, nőknek és férfiaknak is. B12-vitaminnal, cinkkel, D-vitaminnal, foláttal, rézzel és szelénnel, melyek mind hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez.