Arassunk sikert

2020.04.20.Életmód cikkek

A mai modern traktorok teljesítménye és húzó-vonó ereje akkora, hogy ha három konténer kocsit rögzítünk mögéjük, akkor is könnyű szerrel képes lesz a betakarított takarmányt, vagy zöldséget elszállítani a megadott helyre. Menet stabilizátorral rendelkeznek, melyet, ha bekapcsolunk, a mellettünk haladó kombájnnal összehangolva képesek tökéletes összhangban egymás mellett haladni.

Traktorunk elejére is szerelhetünk arató fejegységet, amely megkönnyíti és meggyorsítja a betakarítási folyamatokat.

Akár búzát, kukoricát, árpár, vagy más takarmánynövényt aratunk, biztosak lehetünk benne, hogy a John Deere traktorokban nem fogunk csalódni. De legyen szó répáról, borsóról, burgonyáról, vagy bármely más zöldségről, szintén alapos segítség a betakarításban ez a haszongépjármű. A szőlőtermesztésben, alma vagy barack gazdálkodásokban is nagy segítség, már csak az ereje miatt is, hiszen nem kell folyamatosan a konténereket ürítgetni, mert a régebbi és gyengébb gépek nem tudnak annyi mennyiséget szállítani. Ez a traktor elbírja a nagy mennyiségű termést.

Erre a traktorra alapozhat

Különböző nagyságú, szélességű és mélységű markoló kiegészítőket is vásárolhatunk a gépeinkhez, melyekkel aztán a mélyebb ásási, vagy akár ház alapozási munkálatokat is elvégezhetjük. A vezetőfülkében a markoló hidraulikus karok segítségével ezen kiegészítők mozgatása is gyerekjátéknak számít. Egy mélyebb gödör kiásása fele annyi időbe telik most már, mint pár évvel ezelőtt, mikor napikig csak ástunk és hordtuk el a kilapátolt földet. Ha a traktorunk mögé még egy tartály utánfutót is teszünk, akkor helyet és időt is spórolhatunk, ha rögtön abba tesszük a kimarkolt földet.

Külön betonozó gépet sem kell rendelnünk a készülő házhoz, mivel a traktorunk képes elhúzni a cementes tartály kocsi terhét is. Végezhetünk akár fél nap alatt is, nem kell több hétig túrni a földet, hogy a kellő mélységig jussunk az ásásban. A traktorok teljesítményével szemben a hangjuk nem lett sokkal zavaróbb. Ki ne emlékezne arra az időre, mikor a házunk előtt elhaladt egy-egy ilyen munkagép, még az ablakok is beleremegtek a robajba. A mai modern traktorok esetében már nem így van, ugyanis a gyártó különösen figyelt a halk motor zúgás beállításokra, és a kellő szigetelésre is.

Forrás: gepkozvetito.hu