A szexuális élet felpezsdítésének természetes módjai

2021.12.29.Életmód cikkek

Ha az ágyban töltött idő a partnerrel már nem olyan, mint régen, érdemes megfontolni pár módszert, melyek segíthetnek felélénkíteni a dolgokat. Az EverydayHealth összegyűjtötte azokat a természetes eszközöket, melyekkel javítható a szexuális élet.

A libidó serkentésének nagyszerű módja például egy randevú, ami során felidézhetők azok az okok, amiért a pár imádja egymást, a borozgatás, vacsorázás közbeni lazítás pedig szintén vágyserkentő lehet. Érdemes szót ejteni arról is, hogy gyakran orvosi okok állnak a szexuális élet zavarainak hátterében.

Ez lehet cukorbetegség, pajzsmirigyproblémák, rák és a szív- és érrendszeri betegségek is okozhatnak ilyen zavarokat. Bizonyos gyógyszerek szedése is gátolhatja a vágyat: vérnyomáscsökkentők, antidepresszánsok, de akár a fogamzásgátlók is.

Fontos, hogy ha ilyen tüneteket tapasztal valaki, akkor menjen el egy orvosi vizsgálatra és ilyenkor azt is jó megkérdezni, hogy nem lehet-e a gyógyszereket olyanra cserélni, melyeknek nincs szexuális mellékhatása.

A szexuális élethez az is kell, hogy legyen elegendő idő rá, ugyan nem valami romantikus, de a szex beütemezése hasznos lehet. Különösen a nőknek van szükségük arra, hogy ellazuljanak, így érdemes valamilyen pihentető, kényeztető dolgot csinálni, mielőtt az aktus megtörténik.

A szex nemcsak a test játéka, hanem az elméé is. A szex közben az elme is dolgozik, és a szexuális életet nagyban befolyásolja, hogy mi gondol ilyenkor az ember. Ha valaki észreveszi a szex közbeni negatív gondolatokat és azokat lecseréli, akkor máris sokat tett a kielégítőbb együttlétért.

Ilyen negatív gondolatok lehetnek például a bűntudat és a testkép zavarai. Természetes módszer a szexuális élet felpezsdítésére az is, ha a pár síkosítót használ. Ez csökkenti a súrlódást és az irritációt, akár a szexuális rutin részévé is válhat a használata.

A jó szexhez fontos az is, hogy megfelelő fizikai állapotban legyenek a partnerek, ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő testmozgás. A merevedési azvarban szenvedő férfiak egy tanulmány szerint bizonyos esetekben visszafordíthatják a problémát az egészséges életmóddal, melynek része a rendszeres testmozgás is.