A blogolást is el lehet rontani

2020.07.28.Tipp

Amikor úgy döntünk, hogy saját kezünkbe vesszük a céges blogolásunkat, több szempontot is figyelembe kell vennünk. A blogolás ugyanis nem csak a látogatóinknak szól, hanem a Google-nek is, hiszen az írásainkból tudja minél pontosabban körülhatárolni, hogy miről is szól a weboldalunk.

A Google algoritmusai és a mögöttük álló mesterséges intelligencia ugyanis már képes megérteni egy-egy honlap tartalmát anélkül, hogy azokat karakterről karakterre pontos kulcsszavak közé korlátozná.

Így hát írásainkban bátran hagyatkozhatunk a szakértelmünkre és a szókincsünkre. A lényeg, hogy informatív és szolgáltatásainkkal releváns tartalmakat készítsünk megfelelő hosszúságban. Érdemes ugyanis legalább 2.000 – 3.000 karakter hosszú cikkeket közzétenni, hetente 1-2 alkalommal.

Persze ez még önmagában nem lesz elég ahhoz, hogy elsők legyünk a Google keresőben, de már is sokat tettünk azért, hogy a Google felfigyeljen ránk és értékelje a törekvéseinket. Azt azonban sokan nem tudják, hogy léteznek olyan tipikus hibák, amelyeket sokan vétenek blogolás közben.

Ezeket a hibákat kerüljük el, ha saját blogbejegyzést írunk

Először is fontos, hogy teljesen egyedi tartalmat írjunk, ne lopjunk még csak egy-egy bekezdést sem más forrásból (hacsak nem szükséges és azt nem jelöljük meg). Mindig a saját termékeinkkel és szolgáltatásunkkal összhangban álló írásokat tegyünk közzé és lehetőség szerint helyezzünk el a tartalomban 1-2 linket, amely a saját oldalunkon belülre mutat.

Fontos megértenünk, hogy a blogolás az nem csupán egy hobbi, hanem komoly szakmai kihívás, amely segít a cégünk és weboldalunk népszerűsítésében is.

A szakértők szerint egy cikkre fordított idő mindössze 20%-ka kell, hogy legyen maga az írás és 80% annak népszerűsítése. Azonban így is kellő energiát kell fektetnünk a kutatásba, hogy ne írjunk olyan adatot, amelyek megtéveszthetik a felhasználókat.

A túlzott szakmai zsargon viszont egy átlag ember számára nem biztos, hogy megnyerő. Ezért írjunk inkább hétköznapi nyelvezettel és csak szükség esetén, kellő magyarázat mellett használjunk szakszavakat.