5 apró trükk a konyhában a tökéletes ételekhez
Vannak olyan konyhában használatos praktikus trükkök, melyeknek segítségével könnyebbé varázsolhatjuk a főzést, ételeink pedig még finomabbak és még tökéletesebbek lehetnek. Ezek azok a trükkök, melyeket a mesterszakácsok is használni szoktak!
A legegyszerűbb szabály a finom sütikhez
Nem kell mindig a bonyolult recepteket megjegyezni. A legfontosabb, amit azonban tudnunk kell, hogy a tökéletes sütemény elkészítéséhez mindig a cukor súlyának kell megegyeznie a liszt súlyával, a tojás mennyisége pedig legyen azonos a vajjal.
A puha hús titka
Ne szárítsuk ki a húsokat feleslegesen! A puha, porhanyós hús titka csupán annyi, hogy elkészítés előtt áztassuk a húst tojásfehérje és kukoricakeményítő keverékébe. Így a husi sütés után is puha és szaftos lesz!
Ettől marad hófehér a karfiol
Biztosan te is találkoztál már azzal a bakival, hogy megfőzted a karfiolt, majd azzal szembesültél, hogy a színe fakó és szürkés lett miután leszűrted a forró vízből. Nyugi, nem te rontottál el valamit, hiszen sok mindenki így jár! Azok azonban, akik egy kevés tejes és sót tesznek a karfiol főzőlevébe, garantáltan szép fehér karfiolt fognak tálalni majd!
Így lesz finom a rizs!
Sokan utálnak rizst főzni, mert az vagy odaég, vagy csomós lesz, vagy összeragad és a sok bajlódás ellenére se lesz mindig olyan finom, amilyenre szerettük volna elkészíteni. Kevesen tudják, de a rizs akkor lesz finom és omlós, ha az edényt lefedjük egy egyszerű konyharuhával, miután lezártuk alatta a tűzhelyet és így hagyjuk, hogy készre puhuljon. Ilyenkor már ne kevergessük, sőt a fedőt (és a konyharuhát) se vegyük le róla!
Élénk színű zöldségek titka
Ahhoz, hogy főzés vagy párolás után a zöldségek ugyanolyan szép, élénk színűek legyenek, mint nyers állapotukban voltak, csupán annyit kell tennünk, hogy miután elkészültek át kell öblítenünk őket nagyon hideg vízzel! Próbáld ki te is ezt a szuper praktikát is!
Forrás: bidista.com

