Egyértelmű jelek, amikor fogorvoshoz kell fordulnunk

Sokan lustaságból vagy félelemből halogatják a fogorvoslátogatást, pedig a korai diagnózis és kezelés sok későbbi problémát és beavatkozást takaríthat meg. Az a legjobb, ha nem bízzuk magunkat a szerencsére, és inkább időben kérünk időpontot.

Az Acofarma összegyűjtötte a lehetséges jeleket, amik azt jelentik, hogy eljött az ideje a fogorvosi látogatásnak.

Vérző vagy duzzadt íny

Ha az íny hirtelen (vagy fogmosás közben) kezd el vérezni, és a vér nagyon erős piros, esetleg nem áll el azonnal, akkor menjünk el a fogorvoshoz. Ezek a tünetek általában a fogkövek és a lepedék nagymértékű felhalmozódásának a következményei.

Érzékeny fogak és rossz lehelet

Ha fájdalmat vagy kellemetlen érzést érzünk, amikor valami hideget, például fagylaltot eszünk, szintén keressük fel a fogorvost. A fogérzékenység lehet a fogzománc romlásának vagy a kezelendő fogszuvasodásnak az eredménye. Másrészt, ha azt vesszük észre, hogy állandóan rossz a leheletünk, annak gyakori oka lehet a fogszuvasodás, a szájüregi fertőzés vagy valamilyen betegség is.

Fogfájás

Bár természetes tűnhet, hogy fogfájás esetén az orvosi segítség mellett döntünk, sokan mégis a fájdalomcsillapítóhoz fordulnak, és túl sokáig halogatják azt a telefonhívást. Fontos megemlíteni, hogy néha nem a fogunk fog fájni, hanem az állkapcsunk, a fejünk vagy a nyakunk, ilyenkor is érdemes inkább gyanakodni. Sokan észre sem veszik, hogy alvás közben csikorgatják a fogaikat.

Zavarban vagyunk, ha mosolyognunk kell

Ha önbizalomhiányosnak érezzük magunkat a mosolygástól, és szégyelljük megmutatni a fogainkat, akkor itt az ideje, hogy egy szakember kezébe kerüljünk. A feherdental.hu szerint számos fogfehérítő olyan kezelés létezik, amely fájdalom és kellemetlenségek nélkül állíthatja vissza a büszkeségünket.

Terhesség ideje alatt

A terhesség alatt számos hormonális változás következik be, amelyek különösen a fogakra és az ínyre vannak hatással, és amelyek a terhes nőket sokkal érzékenyebbé teszik bizonyos betegségekre.

Ha régen voltunk

A tökéletes szájhigiénia garantálása érdekében erősen javasolt évente egyszer ellátogatni a fogorvoshoz.

Egyértelmű jelek, amikor fogorvoshoz kell fordulnunk - Hasonló oldalak

  1. A jó párkapcsolathoz először önmagunkat kell ismernünk A szex tele van mítoszokkal és féligazságokkal, amelyek gyakran a szexuális és párkapcsolati életünk útjába állnak. Olyan üzenetekkel vagyunk körülvéve,...
  2. Ezekre kell figyelni üvegből készült régiségek esetén Az üveget nagyon sok gyűjtő annak ellenére sem tartja olyan értékes antikvitásnak, mint például a nemesfémekből készült tárgyakat, hogy a...

Régió: Életmód cikkek