Milyen játékkal tudjuk gyermekünk mozgásfejlődését fejleszteni?

Kisbabánk születése után azonnal elkezd fejlődni, mint testileg, mint szellemileg. Az első néhány hónapban mi magunk is láthatjuk, ahogy a kisbabánk egyre és egyre ügyesebb lesz, és ahogy később felfedezi a környezetét. Egyértelműen a szülő feladata arra törekedni, hogy a gyermek fejlődése mindig jó ütembe haladjon, természetesen az életkorának megfelelően.

A gyermek számára a játék nagyon fontos tényező, hiszen játék során rengeteget fejlődik, és tanul nap mint nap. Nagyon fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy életkorának megfelelő játékokkal játsszon mindig, hogy kellőképpen tudjon fejlődni mint testileg, mint szellemileg.

Mozgásfejlődés kicsiknél és nagyoknál

Míg a kisebb gyerekek kúszni, és mászni kezdenek, a nagyobbak futással, ugrálással merítik ki a saját energiájukat minden nap. Nagyon fontos hogy a gyerekek olyan játékokkal legyenek körülvéve, melyek hozzá tudják segíteni őket a megfelelő mozgásfejlődéshez. A kúszó-mászó babák mozgásfejlesztésére tökéletesek lehetnek a kisautók, és színes kislabdák, melyek a baba előtt gurítva rögtön mozgásra ösztönzik.

Ezután a totyogó babák esetében kisebb távokhoz jók lehetnek a húzós, vagy maguk előtt tolható játékok, melyek elkísérhetik őket az első lépéseken keresztül. Nagyobb gyermekek esetébe is szükség van még mozgásfejlesztésre, mely játékos formában érhető el.

Az egyensúly például nagyon fontos, ezért léteznek olyan mozgásfejlesztő játékok, melyek egészen kicsiktől kezdve, a nagyobbakig képes fejleszteni a gyermek egyensúlyérzékét. Ezek lehetnek mini forgók, vagy Bilibo-k is. Egy óvódás korú gyermek mozgás közben már nagyon könnyen meg tudja tanulni az irányokat. A fel-le, előre-hátra, jobbra-balra különböző játékok segítségével megtanulható. Ezekben játékos feladatok, és mondókák is segítségükre lehetnek.

Az érzékelő lépegető korongok között is érdemes lehet válogatni, melyeknek köszönhetően eltérő formákat is tudnak majd érzékelni a kicsik a talpuk alatt. Ez számukra igen izgalmas, mulatságos játék lehet számukra. Emellett ha sokat szeretnek a szabadba lenni, kipróbálhatjuk velük a gólyalábat is mely közben a koncentrációja is fejlődni tud majd.

Szponzoráció: jatekparadicsom.com

Milyen játékkal tudjuk gyermekünk mozgásfejlődését fejleszteni? - Hasonló oldalak

  1. Pelenkaaruhaz.hu – Ahol a gyermekünk is vásárolna Ismerősen hangzik, amikor szeretett párunk rémülten észleli, hogy kifogyott a pelenka, és búsuló kutyaszemekkel próbál meggyőzni minket, hogy azonnal szerezzünk...
  2. Android-jatekok.net: Ismertetők a mobilos játékok szerelmeseinek! Nem titok, az Android a legnépszerűbb mobilos operációs rendszer, emberek százmilliói használják, mögötte jelentősen lemarad a többi rendszer. A fejlesztők...
  3. Milyen anyagból készülhetnek a sírkövek? Ár szempontjából a műkőből készült sírkövek a legkedvezőbbek. De mindenképp érdemes szem előtt tartani, hogy ezek öntött anyaguk lévén, rövidebb...
  4. Milyen gyorsan érkezik meg a csomag? Ha volt már dolgunk futárszolgálattal, akkor tisztában lehetünk vele, hogy igen különböző lehet, hogy mennyi ideig kell várni a csomag...