Mi a teendő, ha elveszítettük a lakácskulcsot?

Valószínűleg mindenki volt már olyan helyzetbe, hogy pánikba esve kereste az utca közepén a telefonját, vagy éppen a kulcscsomóját. Jobb esetben végül ilyenkor megtaláljuk a táskánk aljában, vagy az nadrágunk zsebében. Legtöbbször az emberek a telefonjukat, a kulcsaikat, az irataikat, és a pénztárcájukat szokták elhagyni.

Ilyenkor az a legokosabb amit tehetünk, hogy megpróbálunk higgadtan mindent átnézni amit magunkkal vittük, hiszen könnyen lehet, hogy a levetett kabát egyik zsebébe lapul a keresett tárgy, csak megfeledkeztünk róla, vagy esetleg gyorsan menjünk végig azon az útvonalon ahol korábban jártunk, hiszen könnyen lehet, hogy megtaláljuk.

Lakáskulcs elvesztésekor nem szabad sokáig halogatni a zárcserét

Különböző felmérésekből egyértelműen kiderült, hogy rengetegszer a véletlen kulcselhagyás mögött valójában egy előre eltervelt és ügyesen kivitelezett rablás áll. Így ha rádöbbenünk, hogy eltűnt a lakáskulcsunk, a legokosabb amit tehetünk, hogy a bejárati ajtónk zárát azonnal lecseréltetjük, mielőtt az, akinél feltehetőleg a kulcsunk van, ki nem rámolja az otthonunkat.

Sajnos sokan az ilyen ügyeket nem szokták elég komolyan venni, egyszerűen másoltatnak egy új kulcsot, vagy elkezdik használni a tartalék lakáskulcsot, és meg sem fordul a fejükben, hogy illetéktelen kezekben van otthonának kulcsa, és az az illető igazából akármikor, gyanútlanul be tud jönni hozzánk.

Ezek az emberek aztán néhány hét elteltével meglepődve szembesülnek azzal, hogy míg ők munkába voltak, minden értéküket kipakolták az ingatlanból úgy, hogy még csak betörnie se kellett az illetőnek. Ha másért nem is, de elővigyázatosság céljából mindenképpen érdemes felkeresni ebben az esetben egy szakembert, aki megfelelő tapasztalattal, és tudással rövid időn belül el tudja végezni a zárcserét.

Ezután pedig mi magunk újra teljes biztonságba érezhetjük magunkat saját otthonunkba, és nem kell tovább attól tartanunk, hogy valaki kipakolja a lakásunkat, az éjszaka közepén, vagy akkor mikor pontosan tudja az illető, hogy senki nem tartózkodik otthon. Egy megfelelő minőségű, jól működő zárszerkezet hosszú éveken át tudja megóvni ingatlanunkat a betörőkkel szemben.

Mi a teendő, ha elveszítettük a lakácskulcsot? - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Tipp