Melyiket válasszuk: Parketta vagy padlószőnyeg?

A parketta és a padlószőnyeg is padlónk burkolására szolgál és mindkettőről elmondható, hogy viszonylag sok mintában és színben kaphatóak. Ám ezeken kívül vannak olyan dolgok, melyeket jobb szem előtt tartani, ha padlóburkolás előtt állunk. A parketta és a laminált parketta azért igazán népszerű, mert mindegyik fajta szembetűnően egységesek és szépek.

A legtöbb laminált parketta padlófűtésre is rakható, így növeli a lakás komfortérzetét. Ha a burkolaton bármilyen sérülés történik, akkor nem kell megijedni, hogy most fel kell szedni az egész padlót, hiszen ilyenkor lehetőség van arra, hogy csak a megsérült panelt cseréljük ki. Rendkívül előnyös lakásfelújítás idején, hiszen más burkolatra is rátehető. Felülete olyannyira ellenálló, hogy még a cigaretta parázs sem hagy nyomot rajta és a bútorok lábai sem harcolják fel. Hátránya hogy nem valódi fa, ezért valamilyen szinten ad egy mű érzetet. Sokan pedig azért nem szeretik, mert könnyedén megcsúszik rajta az ember.

Mik a padlószőnyeg tulajdonságai?

A padlószőnyeg azért igen népszerű, mert meleg, puha. Ez különösen akkor jó, ha totyogós kisgyermek van a családba, aki naponta többször elesik és egy szőnyegen biztosan nem fogja megütni magát, sokkal nagyobb biztonságba van, mint egy kemény burkolaton. Kevésbé balesetveszélyes, nem csúszik. Nem csak a lépések zaját nyeli el, de még a hangokat is szépen tompítja, ezért a helyiség sokkal csendesebb lesz. A hideg szobába visz egy kis melegséget, télen is kellemes érzés lehet rajta járni, akár mezítláb is.

Padlószőnyeg kiválasztásánál az a legfontosabb, hogy eldöntsük, faltól falig érő szőnyeget szeretnénk, vagy inkább egy olyat, mely egy szegett szőnyeg, amit letehetünk akár a parkettára, vagy a hidegburkolatra is. Hátrányai közé viszont fel kell sorolnunk azt, hogy nehéz tisztán tartani, például sokkal nehezebb feltakarítani egy fehér szőnyegre kiömlött kakaót, mint mondjuk egy sima parkettáról. Jobban meglátjuk rajta a koszt, sűrűbben kell takarítani. Rövidebb az élettartama, mint a keményfa padlóburkolatoknak és egy teljes padlószőnyeget sokkal nehezebb lecserélni, mint mondjuk egy kisebb szegett szőnyeget, mely csak a szoba egy részén helyezkedik el.

Melyiket válasszuk: Parketta vagy padlószőnyeg? - Hasonló oldalak

  1. Hogyan válasszuk ki a megfelelő domain nevet a vállalkozásunk számára? Aki friss vállalkozásba fog, annak előbb-útóbb, de inkább előbb szüksége lesz egy weblapra is. Amikor az ember arra adja a...
  2. Mélyített vagy különálló masszázsmedencét válasszunk? Masszázsmedencéből nagy általánosságban két különböző típust tudunk elkülöníteni egymástól, méghozzá a külön-, vagy szabadon álló medencét, valamint a mélyített típust....

Régió: Tipp