Hogyan válasszuk ki a megfelelő domain nevet a vállalkozásunk számára?

Aki friss vállalkozásba fog, annak előbb-útóbb, de inkább előbb szüksége lesz egy weblapra is. Amikor az ember arra adja a fejét, hogy domain nevet vásároljon, akkor hirtelen fel fog számára tűnni, hogy már eleve rengeteg olyan név van regisztrálva, ami megfelelő módon írja le a vállalkozásának karakterét.

Nagyjából annyira bonyolult dolog ez manapság, mint teljesen egyedi cégnevet találni, például az építőiparban.

Természetesen a megfelelő domain név kiválasztásán nagyon sok múlik a vállalkozásunk szempontjából. Mielőtt még úrrá lenne rajtunk a tanácstalanság, következzen pár hasznos tipp, amelyek segítségünkre lehetnek:

  1. Nagyon lényeges a cég és a brand üzenetének átgondolása. Tisztáznunk kell, hogy a cég pontosan mit képes az ügyfeleinek nyújtani. Milyen kulcsszavak illenek a tevékenységre? – Nézzük meg, hogy milyen vállalkozásokat dobnak fel a keresők az első és a második oldalon ezen kulcsszavak beírásával, hiszen ezek a vállalkozások lesznek a konkurenciáink, így a gyors piaci felmérés elengedhetetlen a kezdetekben.
  2. Ha már tudjuk, hogy milyen nevek alatt találhatóak a neten a konkurenciáink, akkor a cégünk profiljához mérten írjunk le pár lehetséges példát a saját weblapunk számára. Ezen kulcsszavakból rakjunk össze magunknak pár lehetséges példát.
  3. Válasszuk ki a Servergarden weboldalán a domain regisztráció lehetőségét, ahol ki tudjuk próbálni a már leírt lehetséges domain neveket, hogy szabadak-e vagy sem. Tartsuk szem előtt, hogy ha egyszer regisztrálunk egy domain nevet és egy idő után rájövünk, hogy rossz választás volt, akkor sokkal nehezebb lesz újraépíteni a brandet egy másik URL-en.
  4. A domain regisztrálása során lehetőségünk van tárhelyet is választani az oldalunk számára. Érdemes akkora csomagot választani, ami az első időszakban bőségesen kiszolgálja a várható látogatói igényeket.
  5. Ha már regisztráltunk és van honlapunk, mindenképpen ügyeljünk az adatvédelemre! Fontosak azon adatok, amelyek az ügyfeleket hozzásegítik ahhoz, hogy megtalálják a vállalkozásunkat, de fontos, hogy felesleges személyes információkat ne hozzunk nyilvánosságra a honlapunkon. A GDPR minden weboldalra érvényes!

Ez a pár egyszerű lépés egészen biztosan segítségünkre lesz abban, hogy ki tudjuk választani a megfelelő webcímet a vállalkozásunknak és azt sikeresen tudjuk menedzselni az évek folyamán.

Minden kezdet fontos ilyen szempontból, mert egyszer jól dönteni sokkal hatékonyabb, mint időközben változtatni. Ez utóbbi nem csak nagyon költséges, hanem nagyon káros is SEO szempontból egy vállalkozás számára.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő domain nevet a vállalkozásunk számára? - Hasonló oldalak

  1. Melyiket válasszuk: Parketta vagy padlószőnyeg? A parketta és a padlószőnyeg is padlónk burkolására szolgál és mindkettőről elmondható, hogy viszonylag sok mintában és színben kaphatóak. Ám...

Régió: Tipp