Az ingyen tárhely hátulütői

Ki ne szeretné az ingyen cuccokat?! Bevetett üzleti praktika, hogy valamit ingyen adnak. Ez lehet akár egy promóciós termék, akár egy vásárlásra ösztönző program keretében adott ajándék is.

Már a házalós ügynökök korában is gyanús volt, amikor a hiper-szuper minden koszt eltávolító folttisztító porszívóval fényes ragyogóra kitisztították egy ingyenes bemutató keretén belül a nappali szőnyegünk felét. Majd ott álltunk, egy félig ragyogó, félig koszos szőnyeggel és vagy megvásároltuk a terméket vagy legalább egy szőnyegtisztításra előfizettünk.

Valahogy így van igazából minden termékkel, akcióval. Az ingyenességnek néha magasabb az ára mintha körültekintően döntve, kedvező áron jutnánk minőségi szolgáltatáshoz. Ez az internetes termékekre is igaz. Így akár egy domain név, akár egy tárhely is lehet ingyenes, mégis „drága”. Főleg egy cég számára. Fogadjuk el, hogy az ingyenes tárhelyek és ingyenes domainek csak tesztelésre való olyanoknak, akik most tanulják a webfejlesztést vagy egy iskolai dolgozatot készítenek online, esetleg hobbi oldalt üzemeltetnek. Valós, bevétel orientált vagy üzleti oldalt soha, semmilyen körülmények között ne indítsunk ilyen ingyenes megoldásokra!

Miért jobb fizetni a tárhelyért és a domainért?

Noha csalogatónak hangzik az „ingyen” kifejezés, az ilyen online szerződések apró betűi között gyakran szerepel az „átmeneti” jelző is. Illetve, hogy a szolgáltató akármikor képes fizetőssé tenni a szolgáltatást, ha ő úgy ítéli meg. Egy ingyenes domainre épített webáruház vagy céges honlap pedig éppen olyan „ciki” mint egy freemail-es vagy gmail-es címet megadni céges e-mail címként.

Egyszerűen amatőr és ledegradálja a vállalkozást. Nem fognak sem a partnerek sem pedig az ügyfelek komolyan venni egy ilyen céget, aki nem hajlandó évi pár ezer forintot sem rászánni a ma már szinte kötelezőnek számító webes jelenlétre. Az ingyenes tárhelyek pedig sokszor korlátozva vannak és a biztonságuk is hagy kivetni valót. Néhol pedig még reklámokat is elhelyeznek rajtuk. Az pedig sem az üzletnek, sem pedig a hírnevünknek nem jó, ha a konkurencia hirdeti magát a mi céges oldalunkon…

Amennyiben megfelelő tárhelyre van szüksége, látogasson el a Szerverplusz szolgáltató oldalára.

Az ingyen tárhely hátulütői - Hasonló oldalak

Nincs.