Az anyukák legjobb barátja: A digitális csecsemőmérleg

Szülés után az anyukák rengeteg új dolognak vannak kitéve és kell egy kis idő, míg hozzászoknak ahhoz, hogy mostantól ők is felelősséggel tartoznak egy aprócska gyermekért. Sok anyukában rengeteg kérdés merül fel nap, mint nap. Jól csinálom? Miért sír? Miért nem alszik?

Sok esetben pedig szegény anyuka egész nap azon töri a fejét, hogy éhes-e a babája, illetve elég-e az a tápszer, vagy anyatej, amit már elfogyasztott. Ilyen esetben lehet tökéletes választás egy digitális csecsemőmérleg, mellyel folyamatosan ellenőrizni tudjuk a baba súlyát, ebből pedig ki tudjuk deríteni, hogy eleget evett-e a gyermekünk.

Mérleg GYIK

Valóban hasznos a babamérleg?

Rengeteg márkából tudunk választani, ha digitális csecsemőmérleget szeretnénk vásárolni, ám gyerekorvosnál és védőnőnél általában van lehetőség arra, hogy csecsemőmérleget kölcsönözzünk.  Használatuk rendkívül egyszerű, hiszen egy gombnyomással be kell kapcsolnunk a mérleget, lemérni a baba súlyát, majd etetés után újra mérni, ezzel pedig ellenőrizzük, hogy mennyi étel került a pocakjába. A digitális babamérlegek a legtöbb esetben nagyobb LCD kijelzővel vannak ellátva, hogy az anyuka könnyedén le tudja olvasni a számokat.

Ezek a mérleget eltárolják az utolsó mérés adatait, mely sok esetben lehet hasznos és praktikus egyaránt. A nagy fekvőterületnek köszönhetően a baba kényelmesen feküdhet és teljesen kinyújtózhat a mérlegen. Ezek a mérlegek elemmel működnek és a gép jelezni tudja, ha elkezd, gyengül az elem.

A legtöbb csecsemőmérleg 30g és 20 kg közötti súlytartományban használható és a 10 g-os beosztás lehetővé teszi azt, hogy minél pontosabb legyen a mérés. Súlystabilizáló funkciónak köszönhetően a csecsemő mozgása közben is teljesen pontosan le tudja mérni a súlyát. A legtöbb esetben egy tállal ellátott mérlegről beszélünk, melyen a tála levehető, a könnyebb takarítás és fertőtlenítés miatt. Általában textil borítással kaphatók ezek a digitális mérlegek,de jó, ha egy vékony textil pelenkát még teszünk a babánk alá. Ha olyan mérlegünk van, mely levehető tállal rendelkezik, akkor használhatjuk csecsemő és gyermekmérlegként is egyben.

Az anyukák legjobb barátja: A digitális csecsemőmérleg - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Tipp