A pénzügyi képzések a legnépszerűbbek

A továbbtanulás minden fiatal életében nagy felelősség, hiszen még egészen kis gyerekként mindenki rendőr, tűzoltó vagy éppen szuperhős akart lenni ha felnő, a középiskola választása már érett döntést feltételez. Magyarországon is évről évre kerülnek új diákok az iskolapadokba, akik egy életre megváltoztatják a jövőjüket ezzel a döntésükkel, hogy melyik szakra iratkoznak be.

Persze sokan vannak, akik csak az iskolai évek alatt vagy a munkába állásuk után jönnek rá, hogy egészen más pályára érdemesek, így soha nem késő még senkinek, hogy egy OKJ-s képzésbe belevágjon.

A legtöbben persze új munkahely megszerzése, magasabb jövedelem vagy jobb pozíció miatt döntenek a továbbtanulás mellett, ami ráadásul egy új szakmával is bővíti majd az önéletrajzukat. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a tanulásba fektetett munka, idő és pénz, már egy év alatt képes megtérülni. Pont ez a rövid idő miatt döntenek egyre többen, hogy akár fiatalon, akár idősen de belevágnak valamilyen új szakmába egy gyors OKJ-s képzés keretében. Fontos, hogy az állam az első két szakképesítés megszerzését is támogatja, így akár teljesen ingyen is szerezhetünk másodszakmát.

Ezek ma Magyarországon a legnépszerűbb OKJ-s képzések

Az oktató központok arról számoltak be, hogy a friss szakmával rendelkező tanulóik 70%-a már az első év alatt el tud helyezkedni az újdonsült végzettségével és csak a legritkább esetben fordul elő, hogy a képzés után egy újabb szakmába vágnának bele. Mivel nem minden képzést támogat az állam, ezért sok esetben fizetni kell az oktatásért, de ezek a szakmák többnyire jól fizető állást is biztosítanak, így jellemzően néhány hónap alatt megtérül az anyagi ráfordításunk.

Bár számtalan különleges és érdekes tárgyat tanulhatunk, melyek különböző végzettséget nyújtanak, a legnépszerűbb OKJ-s képzések az elmúlt években mindig a pénzügyi szektorból kerültek ki. A legnépszerűbb szakma a bérügyintéző, amelyet a társadalombiztosítási ügyintéző követ és a képzeletbeli dobogó harmadik helyén a vállalkozási mérlegképes könyvelő foglal helyet. Ezeket követi még a pénzügyi-számviteli ügyintéző, a sportedző, a targoncavezető, az emelőgép kezelő, az államháztartási mérlegképes könyvelő, az IFRS mérlegképes könyvelő és az adótanácsadó.

A pénzügyi képzések a legnépszerűbbek - Hasonló oldalak

Nincs.