Tabu összejönni a munkatársunkkal?

Egy kapcsolatnak kimondottan jót tud tenni az, ha a párunkkal viszonylag sok időt tudunk együtt tölteni, és van közös érdeklődési körünk. Az azonban a legtöbb ember számára már sok tud lenni, amikor a kedvesünk a munkatársunk is egyben. A munkahelyi kapcsolatok nagyon kis százalékban működnek hosszútávon.

Nagyon okosan, tudatosan kell mindenre odafigyelni annak érdekében, hogy megmaradjon közöttünk a szikra, és ezzel természetesen a munkatársainkat is zavarjuk túlságosan.

A titkolózás sem tarthat örökké

A munkahelyi párkapcsolatokról mindenkinek megvan a saját maga véleménye. Van akinek simán belefér a dolog, más viszont egyenesen kerüli az ilyen helyzeteket. A téma egyáltalán nem egyszerű, hiszen mindannyian mások vágyunk, más tulajdonságokkal, és viselkedési normákkal rendelkezünk. Sokan úgy érzik, hogy egy ilyen helyzetben túlságosan nagy kontroll alatt vannak, és így már a munkahelyén sincs annyi szabadideje, hogy néha pár szót váltson valamelyik munkatársával, vagy kollégájával. Ha két ember összemelegszik a munkahelyén, akkor utána teljesen természetes lesz, hogy együtt érkeznek, együtt ebédelnek, együtt ülnek le kávézni, majd együtt távoznak a munkaidő lejárta után.

Sokan pedig a túl sok enyelgést, és a különböző magánéleti problémák megbeszélését sem nézi túl jó helyen munka közben. Ha még friss a dolog, és még csak kialakulóban lévő kapcsolatról beszélünk, akkor megpróbálhatjuk titkolni a munkatársak előtt a viszonyt, de akarva, akaratlanul biztos vagyok benne, hogy pár héten belül valamilyen oknál fogva minden számára világos lesz a dolog: Ti már egy párt alkottok!

A férfiak általában kerülik a munkahelyi románcokat

Ha a munkatársak elkezdenek gyanakodni, akkor megkezdődik a munkahelyi pletyka, melyből persze szeretne mindenki kimaradni, mégis szinte az összes kolléga részt fog venni benne. A kapcsolat kialakulása után, ha mindketten úgy érezzük, hogy ez hosszútávon is működni fog, célszerű őszintén elmondani a többieknek a munkahelyen, és ügyelni arra hogy a bájolgásunk, és az enyelgésünk ne legyen túl sok a többiek számára. Ezeket a dolgokat hagyjuk meg otthonra, és próbáljunk meg valóban úgy viselkedni a másikkal, mintha csak a munkatársunk lenne. Ha a meló stresszes, akkor készüljünk fel arra, hogy bizony, munkatársként is összeveszhetünk egy adott szituációban, és ilyenkor sajnos nagyon nehéz a két félnek különválasztania a munkát, és a magánéletet. A közös munka nagyon sok esetben otthoni konfliktusokat is szül magából, ám az sem ritka, hogy az otthoni nézeteltérés miatt kell egész nap a duzzogást, és a veszekedést nézniük a többieknek.

Egy felmérés szerint a legtöbb férfi nem is mer a munkatársával kikezdeni, hiszen tisztába vannak azzal, hogy ez egy igen rizikós dolog, és előre félnek attól hogy a kapcsolat rövid időn belül gallyra fog menni. Több kutatás is alátámassza azt, hogy a munkahelyi románcoknak csupán csak az egyharmada lesz valóban hosszú távú, komoly kapcsolat, így ha mégis rászánjuk magunkat arra, hogy közelebb kerüljünk a munkatársunkhoz, készüljünk fel arra, hogy nem lesz könnyű menet.

Szponzoráció: Klikk ide

Tabu összejönni a munkatársunkkal? - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek