Romantikusan éled az életed?

A romantikus beállítottságú ember akkor érzi legjobban magát egy kapcsolatban, ha párja is romantikus hajlamokkal büszkélkedhet. Hiszen így nincsenek terhére azok a programok ötletek, amik ebbe az irányba viszik a kapcsolatukat. Természetesen ettől függetlenül soha nem árt úgymond két lábbal állni a földön.

Mint ahogy soha, semmit, a romantikát sem szabad túlzásba vinni egy párkapcsolatban. Itt is szükség van az egészséges egyensúlyra, mint ahogy az élet teljesen más területein is.

Nagyon szerencsések azok a párok, akik hasonló beállítottságú partnert találnak maguknak. Gondoljunk csak bele, mennyire jó érzés, amikor kedvesünk egy-egy mozdulatára, legtöbb megnyilvánulására megdobban a szívünk. Ilyesmit leginkább az ismerkedési fázisban élhetünk át, de ha odafigyelünk, ez megmaradhat hosszú időn át egy állandó párkapcsolatban is.

Ha nem zavar párunk romantikus közeledése, értékelni tudjuk az erőfeszítéseit, hogy kapcsolatunk ne laposodjon el az évek alatt, akkor elmondhatjuk, hogy igen, romantikusan éljük az életünket.

Miből tudhatod, hogy romantikus ember vagy?

A romantika egyik alapja lehet, hogy szeretjük a spontán kedvességet. Ha szeretünk élményeket átélni párunkkal. Ha szeretünk nosztalgiázni, feleleveníteni olyan dolgokat, eseményeket, amiket régebben együtt éltünk át. Ha mindent megteszünk azért, hogy minél tovább életben tudjuk tartani a szerelmet, amiben élünk.

Ha az akadályokkal nem törődve menetelünk előre azért, hogy amit kitaláltunk, azt véghez is vigyük társunkért. Ha folyamatosan azon kattog az agyunk, mivel tudnánk feldobni hétköznapjainkat, mivel vigyünk színt párkapcsolatunkba.

Romantikus hajlamúak vagyunk, ha szeretjük a szépet, s ha ezt mindenben és mindenkiben meg tudjuk látni. Ha szeretünk adni másoknak, ugyanezt a tulajdonságot sejteti. Ha együtt tudunk érezni másokkal, ha azon dolgozunk, hogy a körülöttünk lévőkön segítsünk. Ez az empátia is romantikus beállítottságra utal. Ha nem feledkezünk meg a születésnapokról, névnapokról, észben tartjuk az évfordulókat és kedves apróságokkal tudjuk meglepni szeretteinket. Sokan elfojtjuk magunkban a romantikát, pedig romantikusnak lenni izgalmas dolog.

Romantikusan éled az életed? - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek