Mit kell tudni a digitális nomádokról?

A digitális nomád kifejezés egyre gyakrabban szerepel a beszélgetési témákban. Ha a jelentésére gondolunk, akkor érdemes mind a két szót megvizsgálni. Az első a digitális, ezt mindenki érti, mivel valamilyen formában köze van az internethez.

A másik kifejezés a nomád, ami azokra a népekre utal, akik folyton utaztak, és nem telepedtek le egy fix helyen. Ezután csak össze kell rakni a két szót: az a digitális nomád, aki folyamatosan költözik, miközben az interneten keresztül dolgozik. De lehetséges ez?

Az internet folyamatos terjedésével azt értük el, hogy egyre több embernek a munkájára van szükség, akik csak a háttérben dolgoznak. Nem látjuk a nevüket, mint a szellemek lebegnek a tulajdonosok vállán, viszont annál fontosabb munkát látnak el.

A legtipikusabb esetek közé tartozik a szoftver vagy webfejlesztő, a tartalom készítő, a blokklánc-szakértő, a szociális média menedzser, az online marketinges és akár a virtuális asszisztens is. Ezek olyan munkák, amihez csak egy jó internetkapcsolatra van szükség, és már indulhatunk is.

Mindig útközben

Amikor arról beszélünk, hogy a nomádok mindig útközben vannak, nem feltétlenül azt jelenti, hogy minden héten máshonnan fogják elvégezni a munkát. Gondoljunk csak bele, hogy ez már önmagában is mennyire fárasztó. A legtöbben ideiglenes otthonokban maradnak, pár hónapra, vagy akár egy évre is.

Megtetszik nekik egy adott terület, kivesznek egy lakást, és élvezik az életet. Persze, ugyanúgy napi 8 órában dolgoznak, mint a többiek, viszont utána a tengerparton sétálnak, vagy a hegyekben hallgatják a madarakat.

Sokan arra gondolhatnak, hogy ez külföldön biztosan jobban működik. Tény, hogy az ottani fizetések hívogatóak, azonban lassan hazánkban is hasonló lesz a helyzet, főleg az interneten.

Ráadásul sok segítséget kapunk ahhoz, hogy kedvünk szerint utazzunk, például könnyedén állíthatunk ki online számlákat, amiket már telefonos applikációkban is ellenőrizhetünk. Merjünk nagyot álmodni, és ne féljünk a kudarctól! Az internet nem ér véget, csak most kezdődik.

Mit kell tudni a digitális nomádokról? - Hasonló oldalak

  1. Mit kell tudni a bolti lefolyótisztítókról? A dugulás általános probléma, ritka ember, aki még nem került ilyen jellegű kellemetlen helyzetbe. Nagyon sokan ilyenkor nem tudják mihez...
  2. Az anyukák legjobb barátja: A digitális csecsemőmérleg Szülés után az anyukák rengeteg új dolognak vannak kitéve és kell egy kis idő, míg hozzászoknak ahhoz, hogy mostantól ők...
  3. A magyar nyelvvel valószínűleg egy gépi fordító sem fog tudni elboldogulni A magyar nyelv az egyik legbonyolultabb és legösszetettebb nyelv az egész világon. Büszkék lehetünk rá, hogy mi értjük és használjuk....

Régió: Életmód cikkek