Mit kell tudni a bolti lefolyótisztítókról?

A dugulás általános probléma, ritka ember, aki még nem került ilyen jellegű kellemetlen helyzetbe. Nagyon sokan ilyenkor nem tudják mihez kezdjenek, a duguláselhárítás kész rémálom.

Vannak, akik azonnal szerelőt hívnak, vannak, akik a WC pumpával igyekeznek megoldani a helyzetet és vannak, akik valamilyen szerrel próbálják meg feloldani a dugulást okozó gumót, lerakódást. A boltok háztartási részlegének polcain hatalmas a kínálat a duguláselhárítás céljára használatos szerekből. De vajon melyik a hatékony? Melyiket hogyan érdemes használni? Milyen módon hatnak? Milyen hátrányai vannak egyes szereknek és milyen veszélyeket rejt magában az alkalmazásuk? Íme egy kis összefoglaló minderről, hátha könnyebb lesz a választás és hatékonyabb a megoldás.

Először is két részre kell bontani a bolti lefolyótisztítókat. A szilárd és a folyékony állagú szerek képezik a két fő csoportot. A szilárd állag por, granulátum megjelenést jelent, a folyékony pedig gél vagy annál hígabb állagot.

Granulátum, por: Ez a típus nem egyféle anyagból áll, hanem több különböző rész alkotja, melyek reakciója víz hatására következik be, így fejtik ki hatásukat. a legtöbb granulátum áll valamiből, ami víz hatására lúgot képez és megtalálható benne még az alumínium, ami ezzel a lúggal oxidálódni kezd, miközben hő és gáz termelődik. A keletkező gáz hatására a lerakódás vagy a gumó szétzilálódik, így a kémiai reakció fizikai módon hárítja el a dugulást. vagy egész egyszerűen nem történik semmi, mert nem elég erős a szer vagy túl erős a dugulás. Annyi biztos, hogy a cső egy részét jól átmossa ez a módszer. Alkalmazása egyszerű, a címkén feltüntetett módtól, mennyiségtől nem szabad eltérni és a biztonsági intézkedéseket maradéktalanul be kell tartani. Tárolásánál fontos, hogy száraz helyet legyen eltéve, különben a nedvesség hatására beindul a folyamat.

Gél, folyadék: A gélek, a granulátumokhoz hasonlóan víz hatására kezdik el kifejteni hatásukat. Nagyon hasonlóak a granulátumokhoz, ami a működésüket illeti, de kevésbé agresszívek, ezért nem is annyira hatékonyak. A két típus (folyadék, gél) közül a gél a hatékonyabb, mert a hígabb változat könnyen elkeveredik a ráengedett vízzel és lefolyik anélkül, hogy hatott volna. a túlzottan meleg hőmérséklet már a flakonban reakcióba hozhatja ezt a típust, úgyhogy fontos viszonylag hűvös helyen tárolni, természetesen gyerekektől és álatoktól szigorúan elzárva.

Mindkét típus esetében roppant mód fontos, hogy ne töltsünk túl keveset, de túl sokat se a lefolyóba. Ha túl keveset használunk, akkor egyszerűen csak a környezetet szennyezzük, mert megoldást nem fog nyújtani. ha túl sokat használunk, a környezetszennyezés akkor is jelentős, ugyanakkor a csövek épségét veszélyeztetjük, mert a termelődő, nagy mennyiségű gáz szétnyomhatja, vagy megrepeszti a csöveket. Fontos a megadott mennyiséget nem túllépni, nem alulmúlni. Az is nagyon fontos, hogy ne érintkezzen a bőrünk ezekkel az anyagokkal, ne lélegezzük be a keletkező gázokat.

Mit kell tudni a bolti lefolyótisztítókról? - Hasonló oldalak

  1. Kivitelezési hibák, azaz mire kell figyelni hőszigeteléskor Hőszigetelés felrakásánál nagyon sok hibát el lehet követni és sajnos előfordul, hogy a munkálatokra felfogadott brigád sincs a helyzet magaslatán,...
  2. A magyar nyelvvel valószínűleg egy gépi fordító sem fog tudni elboldogulni A magyar nyelv az egyik legbonyolultabb és legösszetettebb nyelv az egész világon. Büszkék lehetünk rá, hogy mi értjük és használjuk....
  3. Amit minden csokiimádónak tudnia kell – nugát, praliné, és a többiek Az üzletek polcain, cukrászdák, éttermek kínálatában rengeteg édességgel találkozhatunk, melyek jelentős része a csokoládéra épül. Ezen édességek között számtalan olyan...

Régió: Életmód cikkek