Milyen színű lesz a medencém vize?

Az épített medencék esetében van lehetőség arra, hogy különböző víz színt érjünk el. Egyesen nagyon szeretik az élénk kékek, ha vízről van szó, mások inkább a melegebb tónusokat részesíti előnyben és van, aki a hófehérre és színtelenre esküszik, de a zöldes árnyalatok kedvelői is nagy számú csoportot alkotnak.

Meg kell jegyeznünk a színtelen, egy medencényi mennyiségnél nem jelenthet teljes színmentességet és hófehér burkolatnál is lesz egy kis kékes árnyalata.

A különböző kerti medencék, strandok, uszodák medencéi számtalan burkolatot kaphatnak. Míg a kerti medencék esetében fóliás megoldás is előfordulhat, az másik két felhasználási mód esetén Ilyesmi szóba sem jöhet. Ha különböző csempés, mozaikos medenceburkolatról beszélünk, minden esetben beton alapot kell elképzelni. Erre az alapra kerül fel a kiválasztott burkolat, mely meghatározza a medence teljes kinézetét, a víz színét, ezáltal a látvány hangulatát.

Biztosan mindenki látott már képeken, filmekben olyan hatalmas luxusvillákat vagy csodás szállodák wellness részlegét, ahol bámulatos mozaikimintákkal kirakott vagy fényárban úszó medencék szolgáltatták a kényeztetést szemnek és testnek. Mindez ma már otthon is elérhető. A medenceburkolatok széles skálájáról lehet válogatni. No de milyen színe lesz a víznek a különböző burkolatok hatásár?

Mikor tervben van a kerti medence megépítése vagy már kész is a betonozás, égető kérdés, hogy mi legyen a burkolat és azon belül milyen nagyságú lapokból, milyen színekből álljon össze. A legáltalánosabb még mindig az egyszínű megoldás, de már egyre többen választják a színes mozaikokat.

A medence aljába vagy oldalfalaiba beépített világítás is nagyon széles körben elterjedt, mert nem olyan nagy plusz költség, mint amilyen kellemes az éjjeli fürdőzés élménye egy világító víztömegben. A burkolat és a világítás is a medence vizének színét alapjaiban határozza meg.

A víz kék – gondolhatja, aki nem nézett még utána a kérdésnek. Rosszul gondolja. A víz mindössze azért kék, mert az alacsony hullámhosszú sugarakat nagyobb mértékben tükrözi vissza. A kékségért felelős sugarak is alacsony hullámhosszúak. A víz a magas hullámhosszú sugarak legnagyobb részét elnyeli, ilyenek a sárga, a vörös és narancssárga, ezért van alapvetően hideg tónusa. A kék sugarak visszaverésével szemünk a vizet kéknek érzékeli és nem az ég visszatükröződése adja színét.

Milyen színű lesz a medencém vize? - Hasonló oldalak

  1. Lord’s of Pool Uszodatechnika, a medencék ura A Lord’s of Pool Uszodatechnikai Kft. minden uszodatechnikai igényt képes kielégíteni. Akár egyszerűbb kerti medencére, akár saját tervezésű jakuzzira vágyik,...
  2. Milyen gyorsan érkezik meg a csomag? Ha volt már dolgunk futárszolgálattal, akkor tisztában lehetünk vele, hogy igen különböző lehet, hogy mennyi ideig kell várni a csomag...

Régió: Életmód cikkek