Milyen anyagból készülhetnek a sírkövek?

Ár szempontjából a műkő sírkő a leginkább kedvező, érdemes tudni, hogy ezek a sírkövek öntött anyaguk lévén rövidebb élettartamúak, mint a természetes anyagok. A műkő sírkövek mára kezdenek eltűnni, mivel az olcsóbb gránit sírkövek megközelítik árukat, melyek időtállósága kedvezőbb.

A természetes anyagok kedvelői legtöbbször gránitból vagy mészkőből készített sírkövet választanak. A mészkő üledékes eredetű kőzet ezért a savas esők hatásának kevésbé áll ellen, ennek következtében külső térben fényét elveszti, faragott felületén a pórusokban moha megtelepedhet. Viszont előnye, hogy igen könnyen faragható, így az egyedi típusú emlékhelyek nagyszerűen kialakíthatóak ebből az anyagból. Elsősorban azok számára ideális a sírkő készítéshez, akiket lenyűgöznek a mohával borított, borostyánnal befutott, különleges hangulatot árasztó sírok. Természetes anyag, mely a legtermészetesebb hatást is kelti. Nagy előnye, hogy fagyálló és hazánkban is könnyen beszerezhető anyag.

Gránit sírkő

A gránit vulkanikus eredetű anyag a világ számos pontján találhatók bányák, ahol különböző keménységű és színű gránit anyagok találhatóak. Rendkívül sok színben alakultak ki, nagy szilárdságú kemény anyag, számos területen használatos e tulajdonságai miatt, külső téren ellenáll az időjárás viszontagságainak, fagyálló fényét hosszan megtartja. Nehezebben megmunkálható, ezért az igényesebb faragások költségesebbek (árak), mint a mészkő esetében, és hosszabb időt is vesznek igénybe. Keménysége miatt jól csiszolható, ezért tükörfényes felület képezhető rajta. A fénye nem kopik meg. A gránit anyagból állított sírkő időtlen időkig állít emléket szeretteinknek. Könnyebb a tisztán tartása is. Óriási szín és minta választék áll rendelkezésre.

Hogyan ápoljam a sírkövemet?

Minden tárgy és eszköz megfelelő karbantartással és odafigyeléssel hosszú életű lehet, méghozzá úgy hogy esztétikáját megtartja. A sírkövekre ez szintén igaz, mert ha csak fél évente rendbe tesszük és leápoljuk sírkövünket akkor az hosszú ideig szép maradhat. A tisztítások során ne essünk túlzásba a víz használatával. Ne locsolgassuk a sírkövet túlzottan vízzel, mert hosszú idő alatt vízkő lerakodások keletkezhetnek rajta. A csapvíz általában kemény víz, és ezáltal csúnya foltokat-csíkokat eredményez a használata. A tisztítás során használt vizet egy gumi lehúzóval távolítjuk el a tisztítás végén a sírkőről.

Milyen anyagból készülhetnek a sírkövek? - Hasonló oldalak

  1. Milyen gyorsan érkezik meg a csomag? Ha volt már dolgunk futárszolgálattal, akkor tisztában lehetünk vele, hogy igen különböző lehet, hogy mennyi ideig kell várni a csomag...
  2. Milyen játékkal tudjuk gyermekünk mozgásfejlődését fejleszteni? Kisbabánk születése után azonnal elkezd fejlődni, mint testileg, mint szellemileg. Az első néhány hónapban mi magunk is láthatjuk, ahogy a...

Régió: Életmód cikkek