Mikor jön a baba?

Tegyük fel, hogy van egy ovis kislány, akitől a rokonok és a felnőtt barátok csak azt a kérdést teszik fel, hogy mi újság a fiúkkal. Nem tudni, hogy mit szeretnének hallani, de azért minden egyes alkalommal felteszik, mintha lennie kéne valaminek.

Aztán ahogy telnek az évek, ez a kérdés szép fokozatos új ruhába bújik, de azért még most is elhangzik: na, lesz eljegyzés? Na, mikor lesz az esküvő? Aztán elérkezik a nagy boldogság, a felnőtt lány, mára inkább nő kimondja a boldogító igent. Azonban valaki ekkor is odasétál, és felteszi a szokásos kérdés legújabb változatát: na, mikor jön a baba?

Ez a kérdés azonban sokszor inkább árt, mint használ. Hiszen a gyermekáldáshoz több dologra is szükség van. Gondoljunk csak a megélhetésünkre, a lakásra, és mindenre, amit meg szeretnénk adni a jövevénynek. Aztán ott van az egészségünk, hiszen nem mindenkinek sikerül olyan könnyedén a fogantatás.

Meg persze rengeteg olyan család van, aki eleinte nem is szeretne babázni. Nem csoda, ha azt a tanácsot kapjuk, hogy vigyázzunk a kérdezősködéssel.

Amikor valakinek nem lehet babája

Abban a helyzetben, amikor a család nem tervez babát, maximum megunják az ismerősök extra figyelmességét. De mi van akkor, ha valaki mindennél jobban vágyik a picire, de nem lehet neki? Gondoljunk csak egy olyan nőre, aki nem mer végig menni egy park mellett, mivel a játszó gyerekek látványától már könnyes lesz a szeme.

Ő úgy vásárol ruhát, hogy minél messzebbre elkerülje a gyerekosztályt, de még így is néha beszökik, csak hogy eljátszadozzon a gondolattal. Vajon neki hogyan esik a fentebb említett kérdés?

Igaz, hogy nem fogja nekünk elmesélni, hogy nem lehet babája, csak akkor, ha közel állunk egymáshoz. Talán külső szemmel úgy tűnhet, hogy itt minden rendben van, az lenne a normális, ha már terhes lenne. Aztán bumm, feltesszük a kérdést.

Persze, nem akarunk vele senkit megbántani, de ebben a pillanatban annak a nőnek a szívét megint darabokra törjük. Mert a fogantatás magánügy, mindenki maga döntheti el, hogy mikorra tervezi, ha tervezi-e egyáltalán.

Mikor jön a baba? - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek