Mik a mai okostelefonok töltésének szabályai?

Egy új okostelefon vásárlása után általában a telefon új tulajdonosa alig várja, hogy az összes extra funkciót kipróbálhasson rajta. Ehhez jó ha átnézzük az eszközhöz mellékelt leírást, ahogy pontosan le van írva, hogy mi, hogy van működik rajta. Ennek ellenére sok dolog van, amit inkább átugranak az emberek, hiszen úgy érzik, ez a leírás már semmi új információt nem tartogathat számukra.

Az egyik ilyen téma a készülék töltése, mely egyszerűen nem hozza az embert izgalomba. De vajon tényleg mindenki tisztában van azzal, hogy ezeknek a mai okostelefonoknak az akkumulátorát pontosan hogyan, és mennyi ideig kell tölteni?

Az elmúlt években nem igazán volt technológiai áttörés az akkumulátorok terén, így elmondható az, hogy egy mai aksi körülbelül 1-2 napig bírja egy feltöltéssel. Ezután újra kell tölteni. Egy idő után azonban a töltések során az akkumulátor elkezd majd elöregedni, melynek következtében az eredeti kapacitásuk csak egy százalékát fogják tudni. Viszont az, hogy ezek az aksik mennyire lesznek hosszú életűek, leginkább a mi töltési szokásainktól szoktak függni.

Míg régen szokás volt „kisütni” az aksit első töltés során, új készülék vásárlása során, ma már ettől a gyártók óva intenek bennünket. A modern készülékeket egyáltalán nem szükséges 10-16 órán át  tölteni első használat előtt sőt, ha üzembe helyezéskor azt tapasztaljuk, hogy az új készüléknek van töltöttsége, akkor egyből használhatjuk. Sokak szerint az is csökkentheti az akkumulátor élettartamát, ha hosszútávon, minden alkalommal 100%-ra töltjük fel. Az éjszakai töltéssel azonban már nincs gond, hiszen a mai okostelefonokat már kellően felkészítették erre az eshetőségre is.

Ilyenkor lényegében ha az akkumulátor teljesen feltöltődik, akkor a töltés megáll, így a telefon nem tud túltöltődni. Szakemberek szerint azonban az optimális megoldás az, ha valahol 40-80% között van a mobiltelefon aksijának a töltöttségi szintje, hiszen így hozhatjuk ki a legtöbbet a telefon élettartamát. Javasolt havonta egy alkalommal a készüléket teljesen feltölteni, tehát 0-ról teljesen 100%-ra. Ez a folyamat az akkumulátor esetében egy újra kalibrációként működik.

Mik a mai okostelefonok töltésének szabályai? - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek