Miért múlik el a szerelem?

A szerelem egy fantasztikus bizsergető érzés, amit szinte mindenki szeretne megtapasztalni. Kamaszként ez különösen igaz ránk, de természetesen a szerelem bármilyen életkorban ránk találhat. Amíg érezzük ezt a lelket melengető, felfoghatatlan érzést, addig boldognak is érezzük magunkat a párkapcsolatunkban, viszont sokan tapasztalják, hogy ez az érzés nem tartós.

Elmúlik az újdonság varázsa, már izgalmas és rejtélyes a kapcsolatunk, nincs már igazán mit megtudni a másikról, és a földre dobott zokni már nem is annyira vagány, inkább idegesítő.

Ilyenkor sokan hiszik, hogy elmúlt az a bizonyos nagy betűs érzés, és ami megmarad az a barátság, a kölcsönös tisztelet, és a megszokás. Pedig a szerelem sem múlik el teljesen, csak más lesz, mint amit a kezdetek kezdetén megtapasztalunk. Régen úgy tartották, hogy a hosszú házasság titka, hogy a szerelem elmúltával megmaradjon a barátság, mert ez is elég, hogy még évekig élhessünk egymással, illetve egymás mellett. De valóban be kell érnünk a barátsággal hosszú távon, mert a szerelem elmúlik? És ha igen, akkor ez mire lesz elég?

A barátság is elég, hogy együtt maradjon egy pár?

A barátság régen, amikor elrendezett házasságok voltak a középkorban, jó alap lehetett egy jó házassághoz, hiszen ha már nem utálták egymást a felek, fél siker volt. Ma azonban már ez sokszor nem elegendő. A társkereső appok korában, amikor van lehetőségünk új kapcsolatot teremteni, új embereket megismerni, és újra érezni azt a bizsergést, akkor nem elégszünk meg azzal, hogy baráti kapcsolatban legyünk a párunkkal, és ez érthető is. De mielőtt erre hivatkozva vetnénk véget egy hosszú évek óta tartó kapcsolatnak, vagy házasságnak érdemes egy kicsit belegondolni, hogy valóban elmúlt már az, ami régen összetartott minket?

Lehet, hogy a kezdeti érzések már elmúltak, de mély szerelem még lehet házaspárok között is. Ehhez természetesen tenni kell, és mindkét félnek muszáj dolgozni a kapcsolaton. Sokszor nem is az a baj, hogy elmúlik a szerelem, hanem hogy ez az egyik félnek már kevés, a másiknak pedig bőven elég ez a kellemes, baráti kapcsolat.

Miért múlik el a szerelem? - Hasonló oldalak

  1. Ahol a Nagy Ő online jelentkezik: Szerelem.hu Instant megoldásokat kereső korunkban nemcsak a gyors, hanem egyre inkább az egyszerű válaszok híveivé válunk. Az életünket meghatározó legfőbb területek,...
  2. Tényezők, melyek elengedhetetlenek az igazi szerelem fenntartásához Sajnos nem ritka, mikor az ember összetéveszti a szerelmet a kósza ábrándozással, amely amilyen hirtelen lép be az életünkbe, olyan...

Régió: Életmód cikkek