Miben vigyen a gyermek ételt és italt az iskolában?

Szeptembertől minden reggel arról szól, hogy a csemeténket reggeliztetjük és előre elkészítjük a tízóraiját. A táska aljában megtalált, szétlapult, szétázott szendvics azonban sok esetben ott is marad, hiszen a gyereknek egyszerűen kedve sincs megenni. Sok szülő ilyenkor a könnyebb megoldást válassza és inkább ad némi pénzt a gyereknek, hogy vásároljon magának útközben, vagy az iskola büféjében valami ételt.

Azonban ez sok esetben csoki, vagy valami rágcsálni való lesz, semmiképpen sem olyan étel, amivel tényleg jól lakhatna.

Praktikus uzsonnás dobozok

Ha otthon reggelizik is a gyerek, valószínű még ebéd előtt meg fog éhezni és mivel a sok tanórák miatt egészen délutánig sokszor az iskolában vannak, a szülők feladata az, hogy ételt biztosítsanak nekik. Szerencsére nem kell mindig pénzt nyomni a gyerek kezébe, hogy majd vegyen magának valamit az iskola büféjébe, hiszen ma már kaphatóak olyan tároló dobozok, melyek kimondottan az uzsonna elvitelére lett kitalálta. A több színben is megtalálható dobozkák közül biztosan találunk olyat, mely a gyermekünknek is tetszeni fog. A kemény műanyagból készült tároló nem fog behorpadni, vagy benyomódni a gyerek táskájában és az erős műanyag csatnak köszönhetően még kinyílni sem fog a tankönyvek között. Erősen, légmentesen le tudjuk zárni ezeket a dobozokat, így az étel kiborulni, kifolyni, de kiszáradni sem fog!

Biztonságos kulacsok az iskolában

A legtöbb iskolákban már találhatóak olyan ivó kutak, melyeket a gyerek feltud keresni ha napközben megszomjazik, azonban ha nem akar sorban állni vagy éppen az iskola másik felébe elsétálni, akkor mindenképpen vásároljunk neki egy olyan kulacsot, melyben vizet tud magával vinni. A jól záródó, akár egy kézzel is könnyedén kinyitható kulacsoknak köszönhetően nem lesz több szétáztatott házi feladat sem és mivel nagyon sok színben és mintában is kaphatóak, a gyermek saját maga ki tudja választani azt, amelyik neki a legjobban tetszik. A legtöbb iskolás kulcsa ütés és hőálló és egy műanyag akasztóval is el van látva, a könnyebb hordozás érdekében.

Forrás: Alter.hu – Irodaszer Webáruház

Miben vigyen a gyermek ételt és italt az iskolában? - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek