Mi a telefontöltők sorsa?

Akik követik a legújabb trendeket a technológia világában, azok már tudják, hogy új norma közeledik. Az Apple sokszor hoz be újításokat, amit először minden cég megkritizál, utána pedig jól lemásolják. A 2020-as újításuk az volt, hogy kivették a dobozból a töltőt és a fülhallgatót. 

A cég elmondása szerint ezzel a környezetet akarja megkímélni, de az biztos, hogy gazdasági okai is vannak a döntésnek. De mit jelent a vásárló számára ez a változás? Jelenleg csak az Apple tulajdonosok fogják észrevenni a változást. Ha telefont vesznek, legyen akár régebbi fajta, akkor bizony töltő nélkül fog jönni. Ez azt jelenti, hogy előbb vagy utóbb vennünk kell egy univerzális töltőt magunknak.

A többi cég felhasználói jelenleg fellélegezhetnek, azonban a kérdés az, hogy mennyi ideig. Már többször tapasztaltuk, hogy gyakran hoznak be új divatot az Apple termékek, így várható, hogy előbb vagy utóbb mindenki töltő nélkül fog maradni, egy új készülék vásárlásánál üres dobozt fog kapni. Ha szeretnénk ezt megelőzni, akkor érdemes már most befektetni párra.

Hagyományos és wireless töltők

Általában két lehetőség közül választhatunk. Vannak a kábel nélküli töltők, amik érintéssel működnek. Ezek akkor jók, ha a gyorstöltést is támogatják. Így este nem kell mást tennünk, mint lerakni a mobilunkat a kerek felületre, reggel pedig 100% töltéssel levehetjük róla.

Persze hátránya is van, hiszen gondoljunk arra, hogy egy játék közben szeretnénk tölteni is a telefont. Ilyenkor csak úgy tudjuk megtenni, ha felvesszük az alapot, és ráfektetjük a készüléket játék közben, ez azonban eléggé kényelmetlen.

Ilyenkor marad a régimódi kábeles megoldás. A legtöbb telefon már Type-C bemenetelt használ, de figyeljünk arra, hogy a legtöbb telefonhoz járó kábel is eszerint épül fel, tehát USB helyett mind két vége Type-C. Ha ezt csatlakoztatni akarjuk a hagyományos töltőhöz, akkor szükségünk lesz egy adapterre is szükségünk lesz.

Bármelyiket is válasszuk, vásároljunk be időben, hogy ne érjen minket véletlenül a csere, azonban mindig figyeljünk a töltés gyorsaságára is.

Mi a telefontöltők sorsa? - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek