Mélyített vagy különálló masszázsmedencét válasszunk?

Masszázsmedencéből nagy általánosságban két különböző típust tudunk elkülöníteni egymástól, méghozzá a külön-, vagy szabadon álló medencét, valamint a mélyített típust.

Ezek leginkább a megjelenésükben különböznek egymástól a legnagyobb mértékben, de akadnak köztük különbségek a működtetés, a karbantartás és a használat tekintetében is, éppen ezért nagyon fontos kérdés, hogy a medencét süllyesszük-e, vagy sem. Lényeges, hogy mindkét változatnak vannak előnyei és hátrányai egyaránt, ezáltal a döntéshez érdemes ismerni a két típus legfontosabb tulajdonságait.

A különálló masszázsmedence

A különálló masszázsmedence nincs a földbe ágyazva, ezáltal valódi medencejelleggel rendelkezik, ami az alacsony ár mellett barátságos üzemeltetési költségekkel rendelkezik a mélyített típusokhoz mérten. Ez utóbbi leginkább annak köszönhető, hogy a különálló medencékhez télen és nyáron egyaránt használatos tető, ami nemcsak, hogy nem hagyja bekoszolódni a vizet, hanem a kihűlést is megakadályozz egy bizonyos pontig, ezzel kímélve az elektronika dolgát. Ennek a típusnak rendszerint kevesebb karbantartásra van szüksége, sőt kivitelezése is könnyebb. Érdekesség, hogy több befúvóval rendelkeznek, ami igaz a kisebb, kétszemélyes medencékre is. Rendszerint kis helyen is könnyen elférnek, ezáltal akár kisebb kertben, sőt egy teraszon is elférnek.

A mélyített masszázsmedence

A mélyített masszázsmedence ezzel szemben sokkal több esztétikai lehetőséget garantál a kialakítás tekintetében, ezáltal jobban személyre szabható, és sokkal egyszerűbb hozzáilleszteni például egy kert sajátosságaiba, mint a különálló típust. Nagy előnye, hogy lényegesen egyszerűbb a használata, hiszen a beszálláshoz nem kell létrázni, ezáltal idősebb emberek, gyerekek isi könnyebben használhatják, ami lényeges szempont. Bár kevesebb fúvókával rendelkeznek, ezeket általában jobban elosztják, így ezt a legtöbb esetben nem is lehet észrevenni. Működése és hatékonysága természetesen ugyanolyan jó, mint a különálló típusoké, és ugyanúgy gazdaságossá tehető a működése, ha rendszeresen lefedjük a tetejét, noha ehhez minden esetben szükség van arra, hogy fáradtságos munkával elhelyezzük rajta a tetőt, ami a másik típusnál egyszerűbb.

Mélyített vagy különálló masszázsmedencét válasszunk? - Hasonló oldalak

  1. CMS-t vagy egyedi fejlesztésű rendszert válasszunk webshopunkhoz? A CMS, vagyis a különféle tartalomkezelő rendszerek elterjedése kis túlzással drasztikusnak tekinthető a hazai piacon, ha a webáruházakat vizsgáljuk, ezáltal...
  2. Az örök dilemma: műanyag vagy fa nyílászáró? A nyílászáró cseréje, illetve vásárlása előtt a legtöbb ember számára óriási dilemma, hogy fából vagy műanyagból készült ablakokat, illetve ajtókat...

Régió: Életmód cikkek