Komoly büntetés is járhat az illegális zeneletöltésért

Az illegális zene letöltés évről évre egyre hatalmasabb károkat okoz a lemezkiadó cégek és az egész zeneipar számára. Bár kisebb-nagyobb sikerrel próbálják megállítani a jogosulatlan letöltéseket, általában csak átmeneti megoldásnak tűnik.

Vannak azonban olyan országok is, ahol igen komoly büntetés ütheti meg a letöltő markát, így aztán valószínűleg egy életre elmegy a kedve az illegális oldalaktól.

Tudjuk, hogy az illegális zene letöltés egy rossz dolog, mégis a fiatalok nagy része nem riad meg tőle és teljesen nyugodtan böngészi a különböző oldalak kínálatát. Vajon megfordul a fejükben, hogy ezzel mekkora kárt okozhatnak a zeneipar számára, illetve tartanak-e attól hogy jogi következményei lehetnek az illegális zene letöltésnek? Valószínűleg a válasz mindkét kérdésre egy határozott nem.

Az illegális letöltés korunk elfogadott bűnözése?

Amint megjelenik egy új film, amit valamilyen oknál fogva nem tudunk megnézni a moziban, már reflexből keresünk is egy „olcsóbb” megoldást, amellyel saját otthonunkban mozizhatunk. Ma már csak pár kattintás és már tölthetjük is le a videót, még akkor is ha tisztában vagyunk vele, hogy illegális dolgot csinálunk. Ugyanez a helyzet a legújabb zenékkel is. Legyünk azonban körültekintőek! Kevesen tudják, de rengeteg helyen igen borsos ára van az illegális letöltésnek, legyen szó zenéről vagy filmről.

Akár egy nagyobb összegű büntetés is járhat külföldön azért, ha valaki egy új filmet, vagy éppen a kedvenc zenéjét tölti le mp3 formátumban. Sokak szerint talán hazánkban is sokkal célszerűbb lenne bevezetni ezeket a szigorú büntetéseket, hiszen akkor valószínűleg sokkal kevesebb illegális letöltő portál működne, hiszen az emberek nem mernék őket olyan nyugodtan használni, mint most.

Sajnos azonban még ott is, ahol ilyen komoly bírság jár az illegális letöltésért, nagyon gyakori hogy túljárnak a szabályozáson. Ez pedig főleg a fiatalabb korosztályra jellemző, akik értenek a számítógépekhez. Véleményük szerint az illegális zene letöltést ők nem tudják elkerülni, hiszen számukra megfizethetetlen lenne a zenék megvásárlásra, így marad az illegális letöltés, még akkor is, ha vannak legális zeneletöltő portálok is.

Komoly büntetés is járhat az illegális zeneletöltésért - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek