Kivitelezési hibák, azaz mire kell figyelni hőszigeteléskor

Hőszigetelés felrakásánál nagyon sok hibát el lehet követni és sajnos előfordul, hogy a munkálatokra felfogadott brigád sincs a helyzet magaslatán, vagy a segítőkész „mindenhez értek” szomszéd amolyan összemaszekoljuk módon segédkezik. A jó szakember és a jó minőségű szigetelőanyag hozza meg a sikert. A rengeteg hibalehetőség közül összeszedtük ötösével, amelyek előfordulhatnak.

  1. Valami papírozás szükséges: Nagyon fontos, hogy amennyiben szakembert bízunk meg a munkával és nem készül egyedi műszaki terv, azért valamilyen dokumentáció legyen, melyet mindkét fél ért, elfogad és természetesen aláír. Ennek a dokumentációnak tartalmaznia kell a lényeges paramétereket. Ki készíti a szigetelést, határidő, a szigetelőanyag, mivel dolgoznak és hogyan stb. A szigetelőanyag gyártója által megadott paramétereknek és alkalmazás-technikai utasításoknak is szerepelniük kell, legalább csatolva.
  2. A nem teljes hőszigetelő rendszert készíttetünk, ki kell térni arra, hogy a felelősséget ki vállalja. Vannak esetek, mikor több gyártó szigetelői kerülnek fel egyazon házra. Ilyen esetekben nagyon fontos megvizsgálni, hogy ezen termékek kompatibilisek-e egymással, milyen veszélyeket rejt az együttes alkalmazásuk. Ez azért fontos, mert érthető módon, amennyiben probléma lép fel a gyártó védekezhet azzal, hogy a termékek keverése miatt alakult ki a probléma és így ő garanciát már nem vállal. Érdemes egy gyártó termékével dolgozni és ezt tisztázni még a kivitelező kiválasztása előtt.
  3. Tudjuk meg, ki a felelős műszaki vezető! A műszaki vezető az, aki az egész kivitelezés fő felelőse, így, ha baj van, őt kell keresni, mert mindenki más felteheti a kezét és háríthatja a garanciális kéréseket, kártérítési fenyegetéseket. sajnos azok, akik a kivitelezést végzik, tehát az „egyszerűbb” munkások, nem vonhatók felelősségre.
  4. A munka lefolyása alatt a hőszigetelő lemezeket érő környezeti hatások befolyásolják a végeredményt. Nagyon fontos, hogy fedésig mindenképpen valamilyen módon védve legyen a feltett vagy előkészített szigetelés, hiszen rendkívül sérülékeny anyagról van szó. Vagy védőfólia vagy a hőingadozás miatti bemetszések, de valami mindenképpen szükséges. nézzünk a munkások körmére, hogy el ne mulasszák az óvintézkedéseket!

Profi állványozás kell. Az állványozás meghatározza a megfelelő furatkészítést, de még a szigetelő lapok környezeti hatsoktól való védelmének sikerét is.

Kivitelezési hibák, azaz mire kell figyelni hőszigeteléskor - Hasonló oldalak

  1. Ezekre kell figyelni üvegből készült régiségek esetén Az üveget nagyon sok gyűjtő annak ellenére sem tartja olyan értékes antikvitásnak, mint például a nemesfémekből készült tárgyakat, hogy a...
  2. Mit kell tudni a bolti lefolyótisztítókról? A dugulás általános probléma, ritka ember, aki még nem került ilyen jellegű kellemetlen helyzetbe. Nagyon sokan ilyenkor nem tudják mihez...
  3. Ennyiszer törik össze a hölgyek szíve, mire találkoznak az Igazival Nagyon kevesen mondatják el magukról, hogy akivel legelőször összehozta a sors, az az ember lett élete párja. Egy kutatócsoport kimondottan...

Régió: Életmód cikkek