Irtás nélkül is küzdhetünk a betolakodni vágyó rovarok és szúnyogok ellen

A leggyönyörűbb nyári estéket is képesek tönkretenni azok a kis vérszívók amelyek belopóznak a lakásunkba és csípéseikkel zaklatnak bennünket a pihentető alvásunk idején. Pont amikor a legjobban lenne szükségünk egy kis lazításra, akkor támadnak.

Az éj leple alatt előbújnak és idegesítő zúgásuktól rettegve leskelődünk, vajon honnan ér majd legközelebb újabb mini támadás. A nappalokat és éjszakákat azonban nem csak a szúnyogok keserítik meg, hanem a pókok, a poloskák, a legyek, a katicabogarak, a hangyákat, a molylepkék, a muslincák és ezernyi más rovar és bogár egyaránt.

Az otthonunkba beférkőző aprócska állatok azonban nem csak zavaróak, de veszélyesek is lehetnek, hiszen kórokozókat és fertőzéseket terjeszthetnek és fájdalmas csípésekkel is beborítják a testünket. Az aprócska betolakodók, akár az ételeinkre és házi állatainkra is fenyegetést jelentenek, ezért sokan, sokféleképpen próbálnak megszabadulni tőlük. Léteznek különböző vegyszerek, tabletták, csapdák és riasztó berendezések, de a hagyományos légycsapós és összetekert újságpapíros megoldás is igen gyakran bevetett praktika az irtásukra. Azonban jobb a bajt megelőzni háború nélkül!

Rovarhálóval és szúnyoghálóval a nem kívánatos vendégek ellen

Az egyik legegyszerűbb megoldás a picinyke lények ellen, a fix keretes szúnyogháló, amely szezonálisan alkalmazható megoldást nyújt a szúnyogok és más rovarokkal szemben. Az időjárási viszontagságoknak is ellenálló, erősített alapanyagból készülő háló az emberek számára szinte észrevehetetlen, mégis erős és hatékony módja az otthonunk védelmének. A másik lehetőségünk, hogy a kis helyigényű rolós szúnyoghálót válasszuk. A sűrű szövésű, műanyag bevonatú üvegszálas anyagnak köszönhetően éppen olyan hatékony mint a fix keretes megoldás.

Ezek a megoldások 100%-os megoldást garantálnak a rovarok, pókok és bogarak ellen. Amennyiben az ablakra redőny is kerül, érdemes kombinált szúnyoghálós megoldásban gondolkozni, hiszen ez nem csak esztétikusan előnyösebb, hanem gazdaságosabb megoldás is lehet számunkra. Az erkélyajtókhoz és bejárati ajtókhoz pedig oldalra húzható hálókat javasolnak a szakemberek.

Irtás nélkül is küzdhetünk a betolakodni vágyó rovarok és szúnyogok ellen - Hasonló oldalak

  1. Karcsú alak művészi szinten, műtéti beavatkozás nélkül A gyors fogyás reményében gyakran beleugorhatunk olyan megoldások kipróbálásába, melyek nem igazán ellenőrzöttek. Ez a hozzáállás az egészség veszélyeztetésén túl...
  2. Tippek az unalmas hétköznapok ellen Egy párkapcsolaton bizony sokat kell dolgozni, ha azt szeretnék, hogy hosszú és kiegyensúlyozott legyen. Nem elég a kezdeti szakaszban meghódítani...

Régió: Életmód cikkek