Helyes arcápolási rutin kialakítása 30 év felett

Az arcápolás egyértelműen egy olyan dolog, melyet nem lehet túl korán kezdeni. Ha jól csináljuk, akkor 50 évesen fogjuk majd megköszönni magunknak, hiszen a megfelelő arcápolási rutinnal és némi odafigyeléssel bőrünk idősebb korunkban is szép és fiatal lehet.

Ahogy betöltjük a 30. életévünket, még jobban oda kell figyelnünk a rendszeres arcápolásra, sőt ekkor már komolyabb programra is szüksége van a bőrünknek. 25 év felett a bőrben található kollagén már kisebb mennyiségben van jelen, hiszen ilyenkor már a szervezet nem termeli újra. A kollagént nevezhetjük a bőr tartóelemének is, hiszen ez felelős a kötőszövetek rugalmasságáért, illetve bőrünk feszességéért is.

Arcápoláshoz és fiatalító kezelések

Mindennek következtében megjelennek bizony azok a bizonyos első ráncok, melyeket mindenki szeretne azonnal eltüntetni az arcáról. Azonban nem kell kétségbe esni, hiszen a megfelelő arcápolási rutin segítségével ez az állapot konzerválható, sőt még javítani is tudunk rajta.

Ezeket tartsuk észben, hogy később is szép legyen a bőröd!

Azt hogy arcunkat minden nap tisztítani, hidratálni és tonizálni kell, már mindenki tudja. Nagyon fontos hogy ezeket a lépéseket a számunkra megfelelő termékekkel végezzük el. Olvassuk el a csomagolásokon található apró betűs részt, hiszen kiderülhet, hogy van-e valami káros dolog a termékbe. Kerüljük azokat a termékeket, melyben kőolajszármazék és parabén található.

A nappali hidratáló krémünk mindenképpen tartalmazzon megfelelő faktorszámmal rendelkező fényvédőt, hogy megvédje arcbőrünket a káros UV – sugárzástól, éjszakára pedig válasszunk valami tápláló, zsírosabb nehezebb krémet, hogy reggelre nagyon hidratált és puha legyen arcbőrünk. A szérumok koncentráltabban tartalmazzák a hatóanyagokat, ezért mélyebbre tudnak jutni, mint a sima arckrémek.

Azonban mivel ezek nem védik meg bőrünk felszínét, önmagukban tilos használni. Bőrtípustól függetlenül néhány hetente érdemes átradírozni a bőrünket, hogy minden elhalt hámsejttől meg tudjunk szabadulni, és 30 év felett érdemes lehet 2-3 havonta egy megbízható kozmetikushoz is ellátogatni, aki profi készítményekkel és gépekkel, sokkal mélyebbre tudja juttatni a megfelelő hatóanyagokat.

Helyes arcápolási rutin kialakítása 30 év felett - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek