Gondok az ágyban? De mi okozhatja?

A legtöbb férfi rémálma, ha nem tud teljesíteni az ágyban. Természetesen ez lehet egy egyszeri fáradtság okozta este, amikor hiába vágyunk az együttlétre, mégsem jön össze, mert fizikailag kimerültünk.

De egyetlen félresikerült este is vezethet tartós problémákhoz, ha a párunk nem elég támogató és megértő egy ilyen helyzetben. Ugyanakkor számos más dolog is okozhatja ezt, amelyeket nem árt tudni, ha egy ilyen probléma felmerül:

  • Lelki okok: egyáltalán nem ritka, hogy a lelki problémák fizikai tüneteket okoznak, akár betegségek formájában is megjelenhetnek. A depresszió és a stressz is okozhat fizikai tüneteket, férfiak esetében akár teljesítménybeli problémákat is.
  • Egészségügyi gond: a keringési zavar vezethet merevedési zavarhoz, de más megbetegedések is befolyásolhatják az ágybéli teljesítményt
  • Gyógyszerek mellékhatásai: kevesen tudják, de bizonyos gyógyszerek mellékhatásai is okozhatnak problémákat az ágyban. Ilyenek a bétablokkolók, melyeket magas vérnyomás ellen szoktak felírni, a vízhajtók vagy akár az antidepresszánsok is.

Megoldás a problémára

A legtöbben félnek beszélni ezekről a problémákról, szembenézi velük pedig még nehezebb feladat. Ugyanakkor csak akkor lesz megoldás, ha beismerjük, hogy valami nincs rendben, és keresünk rá megoldást. Az okok feltérképezése elsődleges feladat, ugyanis a felsorolt okokon kívül még számos más problémai is állhat a dolgok hátterében. Érdemes orvoshoz fordulni, aki pár kérdés és fizikai vizsgálat után meg tudja határozni, hogy szervi vagy lelki eredetű gondról van-e szó. Amennyiben lelki eredetű, arra is többféle megoldás létezik.

Stressz és depresszió ellen számos megoldás létezik, amelyekkel könnyen orvosolni tudjuk a problémát. A fizikai okok kiderítése is fontos, hiszen ha tudjuk, mi okozza a bajt, könnyebb rá megoldást találni. Ami lényeges, hogy a párunk is támogasson minket. A férfiak számára ez nehezen feldolgozható probléma, de a legtöbb esetben van rá megoldás, így mindenképp célszerű szembenézni vele.

Gondok az ágyban? De mi okozhatja? - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek