Friss párkapcsolat és a szülők

Egy párkapcsolatban mindig lesznek olyan szavak, amitől megijed az ember, ezek közé tartozik az anyós és após kifejezés. Pedig, amikor két ember egymásra talál, akkor akaratlanul is kap még pár családtagok, akikkel nem mindig felhőtlen a kapcsolat.

Főleg az anyósokról terjedt el, hogy hajlamosak a túlzott aggódásra, és a fiaikat nagyon tudják sajnálni a fiatalasszony bájától. Van persze pár szerencsés, akik jóban vannak, azonban nem ez jellemző. Mit tehetnek a párok, hogy megőrizzék a békét?

Fontos megbeszélni, hogy aki az egyik félnek anyós, az a másiknak anyuka. Nem zárhatjuk el egymástól anyát és fiát, csak azért mert mi megjelentünk. A kapcsolatoknak léteznek természetes határai, amíg azokat betartják, addig mi is lehetünk kedvesek és türelmesek.

Azok a nagy gyerekek, akik sokáig szoros kapcsolatban álltak a szüleikkel, nehezebben fognak tőlük elszakadni. Nem jó dolog, ha választást követelünk, mivel a későbbiekben a fejünkhöz vághatják ezt is. Kerüljük az általánosítást, és ha valami gondunk van, akkor őszintén és pontosan mondjuk meg a párunknak, majd engedjük, hogy ő korrigáljon a helyzeten.

Ha semmi sem működik

Egy dolog a tisztelet, és másik az, ha hagyjuk, hogy a szülők mindenbe beleavatkozzanak. Ahogy már említettük, mindennek vannak határai. Ha a szüleink még abba is beleütik az orrukat, hogy használunk-e potencianövelő szereket, akkor ideje megszabni néhány határt.

Tisztelettel közöljük a szülőkkel, hogy új életet kezdünk, aminek ők is részét fogják képezni, de nem úgy, mint régen. Ha nem tetszésüket fejezik ki az új hölgy, esetleg úr iránt, akkor kedvesen magyarázzuk el nekik az érzéseinket. Azonban soha ne feledjük, hogy mi döntünk, nem ők.

Az a legjobb, ha a párok megbeszélik, hogy mikor és mennyi időt tudnak a szüleikre szánni, kihez mennek látogatóba, és milyen időközönként esznek együtt. Ha közösen találják ki a szabályokat, akkor mind a ketten könnyebben fogják betartani, ráadásul a másik szülőpáros sem panaszkodhat. Ha megértőek, de határozottak vagyunk, akkor előbb vagy utóbb kezelhetővé válik a helyzet.

Friss párkapcsolat és a szülők - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek