Féltékeny típus vagy? Ez a valódi oka

Egyesek szerint a féltékenység addig teljesen normálisnak mondható, mikor ez tudatos szinten ellenőrizhető és csak akkor jön elő a felekből, mikor kapcsolatukba valóban bekerül egy harmadik személy. Tehát a féltékenység nem ok nélkül jön elő, hiszen valóban van mit féltenie az illetőnek.

Beteges féltékenységnek szokták azt a jelenséget nevezni, amikor egy párkapcsolatban minden ok nélkül az egyik fél képes teljesen élethűen maga elé képzelni a jelenetet ahogy párja mással kikezd, vagy megcsalja, úgy hogy teljesen biztosan tudja állítani, ez az eset meg történt, vagy meg fog történni a közeljövőben, hiszen kedvese csak a megfelelő pillanatra vár. Ebben a helyzetben a féltékenységre nincs is kiváltó helyzet, csupán a személy hozza azt létre. Az ilyen típusú, mindkét felet folyamatosan gyötrő féltékenység nagyon rövid időn belül képes tönkretenni egy, eddig teljesen jól működő, boldog párkapcsolatot.

Hogyan lesz féltékeny a nő és hogyan a férfi?

A pszichológusok szerint a féltékenység gyökere valójában két dologra vezethető vissza. Az egyik, a kisajátítás, mely a partnerre vonatkozó, testi és lelki birtoklást jelenti, a másik pedig a kisebbrendűségűségi komplexus, amikor a féltékenység hátterében önértékelési problémák állnak, hiszen az illető bizonytalan önmagával kapcsolatban. Érdekes az is, hogy egy párkapcsolatban a két fél teljesen eltérő módon lehet féltékeny. Míg a férfiak az érzelmi hűtlenséggel ellentétben leginkább a szexuális hűtlenségtől tartanak, általában a hölgyek nagy félelme, hogy kedvesük érzelmileg kezd majd kötődni egy harmadik félhez. Egy kapcsolatban nagy szerepe van annak a féltékenységnek mely még nem mondható betegesnek.

Ez a pszichológia szerint egy egészséges jelenség, mely az evolúció során adaptív értékekkel rendelkezik és okkal marad meg az emberekben a későbbiekben is. A normál féltékenység olyan viselkedésformákat tud előidézni a felekből, mely adott esetben még szorosabbá is tudja tenni a jól működő, stabil lábakon álló párkapcsolatot. Ennek ellenére a felesleges túlzásba vitt féltékenység néhány hét, vagy hónap alatt tönkre tudja tenni a viszonyt.

Mit tehetünk a túlzott féltékenység ellen?

A beteges féltékenységet mindenképpen időben fel kell ismernünk, függetlenül attól hogy ez egy állandó, vagy visszatérő probléma kettőnk között. Ha Párunkkal sok konfliktusunk van, mert ő szerinte túlságosan sokat féltékenykedünk, kicsit próbáljuk meg az ő helyzetébe képzelni magunkat. Míg a normál féltékenység sok esetben pozitív energiákat is megmozgósíthat, a patológiás (beteges) féltékenység esetében sok esetben érdemes szakember segítségét kérni.

A túlzott féltékenység leküzdésére szerencsére manapság már számos terápia létezik, csak fel kell ismernünk a problémát és még azelőtt kell megtalálnunk a megfelelő szakembert, mielőtt ez a gond megkeseríteni az egész kapcsolatot. Általánosságban elmondható, hogy azoknak, akiknek folyamatosan jelen van az életükbe a féltékenység, annak mindenképpen érdemes valami biztos megoldást találnia a probléma megszüntetése érdekében.

A szerelmesek támogatója a kamagraelado.biz oldal.

Féltékeny típus vagy? Ez a valódi oka - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek