Egy ismeretlen széf kinyitása, mindig izgalommal tölti el az embert

Az tudjuk már, hogy egy jó széf sok mindent megőrizhet, hosszú időn át. Egész jó példa erre az az eset, amikor egy amerikai férfi vágatta ki a hátsó udvarában lévő fákat és a munkásai a fák tövében egy rozsdás dobozra leltek. Mind kiderült, egy nagyon régi széfet találtak. Mivel megvoltak hozzá az eszközeik, ott helyben ki is nyitották. A látvány mindenkit döbbenettel fogadott, ugyanis a rozsdás széf ilyen hosszú időn át is biztonságban megvédte annak tartalmát.

Az igazi kincskereső történetként elhíresült esetben ugyanis a széf aranyékszereket, gyémántokat és rengeteg készpénzt rejtett. A több mint 20.000 dollárt (több mint 5 millió forint) tartalmazó széf bankjegyeinek egy része ugyan a nedvesség miatt rossz állapotban volt, de így is jelentős vagyonnak számított. Azonban a széfben megtalálta a pár házzal arrébb lévő szomszéd iratait, aki elmesélte neki, hogy sok-sok évvel ezelőtt rabolták el tőle ezt a széfet. A becsületes megtaláló így visszajuttatta e tetemes vagyont és arany ékszereket a jogos gazdájához.

Zsákbamacska tűzálló széf eladó

Azonban nem csak külföldön izgatja az embereket, hogy mi lehet egy bezárt széfben. Néhány évvel ezelőtt ugyanis egy rejtélyes, bezárt széf apróhirdetése borzolta a kedélyeket az interneten. A tulajdonosa ugyanis a legnagyobb hazai aukciós portálon próbálta értékesíteni azt a tűzálló széfet, amelynek a kombinációját ugyan elfelejtette, de arra emlékszik, hogy régen pénzt tároltak benne. Az elfelejtett nyitási kódú széf igazi zsákbamacska, hiszen a 32 x 22 x 25 centis széfben akármi lehet és az is előfordulhat, hogy teljesen üres.

Ahhoz viszont, hogy megtudjuk, valószínűleg tönkre kell tennünk vagy szakemberre bíznunk a kinyitását, ami szintén nem lesz olcsó mulatság. A 15 éve zárva tartó széf, a tulajdonos szerint 30-40 kg körüli súllyal rendelkezik és 1700 Celsius fokig tűzálló. A hozzászólások azonnal elözönlötték a hirdetés oldalát és több hazai online sajtó is beszámolt a rejtélyes páncélszekrényről. A széf végül 20.000 forint körüli áron talált gazdára, de arról azóta sincs hírünk, hogy vajon mit rejtett ez a rejtélyes aukciós termék.

Egy ismeretlen széf kinyitása, mindig izgalommal tölti el az embert - Hasonló oldalak

  1. Hogy mindig készen álljon a garázs: Garázskapubirodalom! Mindannyian ismerjük az érzést, amikor fáradtan hazaérünk a munkából, vagy egy hosszú útról, és alig várjuk már, hogy végre kellemes,...

Régió: Életmód cikkek