Egy gyermek születése az élet minden területére kihatással van

Drasztikus változásokkal jár egy pár életében egy gyermek születése, így nem meglepő, hogy a kezdeti időszakban gyakoriak a merevedési problémák. Az erectionIQ Mark Goldberg szexterapeutát kérdezte a témával kapcsolatban.

Bármilyen változással járó időszak számos kihívást hozhat a felszínre, ilyenkor előjöhet a szorongás, az aggodalom és a kapcsolat egész jellege megváltozhat. Amikor az első gyermek születéséről van szó, akkor az igen jelentős váltást jelent, ami megváltoztatja a kapcsolat szerkezetét és jellegét.

Ahelyett, hogy elsősorban egymás támogatásáról szólna a kapcsolat, a felelősség egy harmadik fél, a gyermek felé tolódik el. A képbe kerülő gyermek miatt előfordulhat ki nem mondott féltékenység és neheztelés is.

A férfiak olykor ezt úgy élik meg, hogy a figyelem, amit eddig a párjuktól megkaptak, most a gyermek felé irányulhat. Ezen kívül fizikailag is fárasztó egy újszülött gondozása, ellátása. Nem véletlen, hogy a férfiak sokszor úgy érzik, hogy a gyermek gondozása miatt elveszítették párjukat. Nem meglepő, hogy ilyenkor csökken a párok szexuális aktivitása, és sokféle érzés kavaroghat ilyenkor az emberben, amit nincs idő feldolgozni sem, nemhogy megbeszélni.

Sokszor épp egy gyermek születése indítja el ezeket a problémákat, melyek akár évekkel később tudatosodhatnak csak a párban. Érdemes tehát a gyökerénél megfogni a problémát, így könnyebb lesz a kezelés is.

Ha egy férfi úgy is érzi, hogy a szülés utáni hetek, hónapok igen megterhelőek és utána sem áll helyre a megszokott szexuális élet, akkor érdemes ezt megbeszélni. Ez ugyan kényelmetlen, kellemetlen lehet, de ha ezt nem teszik meg a felek, akkor az merevedési zavarokhoz vezethetnek, hosszú távon pedig akár komolyabb kapcsolati problémává is válhatnak.

Ezek a dolgok pedig nemcsak az első gyermek születésénél üthetik fel a fejüket, hanem megtörténhetnek akkor is, ha a második, vagy harmadik gyermek születik. Egy gyermek születése maga a csoda, azonban jelentős fordulópontot is jelent egy pár életében. Épp ezért kell minden érzés megfelelően kommunikálni, hogy a kapcsolat ne romoljon el.

Egy gyermek születése az élet minden területére kihatással van - Hasonló oldalak

  1. Miben vigyen a gyermek ételt és italt az iskolában? Szeptembertől minden reggel arról szól, hogy a csemeténket reggeliztetjük és előre elkészítjük a tízóraiját. A táska aljában megtalált, szétlapult, szétázott...
  2. A szexuális élet felpezsdítésének természetes módjai Ha az ágyban töltött idő a partnerrel már nem olyan, mint régen, érdemes megfontolni pár módszert, melyek segíthetnek felélénkíteni a...
  3. Milyen játékkal tudjuk gyermekünk mozgásfejlődését fejleszteni? Kisbabánk születése után azonnal elkezd fejlődni, mint testileg, mint szellemileg. Az első néhány hónapban mi magunk is láthatjuk, ahogy a...
  4. 5+1 érv a gyerekvállalás mellett A gyerekvállalás minden kétséget kizáróan egy rendkívül felelősségteljes döntés, aminek rengeteg negatív oldala van ugyan, de a mérleg nyelvén azért...

Régió: Életmód cikkek