Divatos légy vagy stílusos? Mi a különbség?

A mai világban a divat gazdag világa és dinamikus változásai csak annak követhetők és aknázhatók ki maradéktalanul, akinek erre elegendő ideje és pénze van. Az elegendő idő és pénz körülbelül annyit tesz, hogy a töménytelen mennyiségű pénzét akár a nap huszonnégy órájában költheti ilyesmire.

Ez nem mindenkinek adatik meg, de valljuk be, nem is mindenki kapható rá, úgyhogy elmondhatjuk, nem minden ember álma a maximális és állandó divatosság. Vannak, akiket ez egyálalán nem érdekel, vagy szeretnek öltözködni, nagyon is kényesek megjelenésükre, de nem követni, inkább alakítani akarják a divatot, esetleg saját stílusukat megélve tojnak mások véleményére.

Mi a különbség a divat és a stílus között? Rengeteg és alapvetők.

Aki divatos, annak folyamatosan változó trendeknek kell megfelelni, mindig az újabb és újabb darabokra vadászni, majd az aktuális csapásvonalnak megfelelően válogatni össze az outfitet, hálóruhát, alkalmi öltözéket, strandviseletet. A stílusos embernek ezzel ellentétben nincs erre szüksége, mert minden divatirányzatból kiválogatja a stílusába passzoló darabokat és saját ízlésvilágának megfelelően kombinálja őket, bárhová is megy, bármit is csinál.

Még mielőtt tovább elemeznénk a különbségeket, emeljünk valamit: A DIVATOS EMBER IS LEHET STÍLUSOS ÉS A STÍLUSOS IS LEHET DIVATOS. Nagyon fontos, hogy nem két ellentáborról beszélünk, még annak ellenére sem, hogy a képviselőik között akadnak, akik mégis így gondolják. Nincs okunk mutogatni egyik táborból sem a másikra, pláne, hogy rengeteg az átfedés és pláne, hogy egyik sem jobb, vagy rosszabb, mint a másik.

Médiatámogató: http://fullfashion.hu/

A divatos embert sokszor vádolják azzal, hogy nincs saját, kialakult ízlése, mindig csupán mások követéséből alakítja ki saját magát és bolondja a trendek változásának, megfelelési kényszere pedig az egeket veri. Na, hát ez nem igaz, pontosabban nem feltétlenül igaz. Vannak, akik valóban ilyenek, de ez emberfüggő, nem pedig attól függ, hogy valaki szereti-e kivenni a részét aktuális dolgokból. A divatőrültek nagy részes stílusos, szereti a szépet és mindig megdobogtatja a szívét egy újabb, jól megtervezett, jól kivitelezett darab, ami istenien áll rajta.

A stílusos embert ezzel szemben azok szokták górcső alá állítani és kritizálni, akik mást gondolnak a jó megjelenésről, mint ő.

A divatos ember mindig megfelel a közvélemények, a divatot követve könnyebb elkerülni a csodálkozó, megbotránkozó, vizslató tekinteteket, és még a stílusbaikat is tálalhatjuk úgy, hogy „hát most ez a divat”.

Ha a saját stílusunkat követjük, azt fel is kell vállalnunk és a felelősség maximálisan a miénk. De megéri, hiszen, ha megtaláljuk a saját stílusunkat, akkor az összkép kifogástalan lesz, még akkor is, mikor a viselt holmijaink jelentős része nem az aktuális szezon slágerdarabjai közül kerül ki.

A legjobb megoldásnak az tűnhet, ha divatosak vagyunk és ezen belül stílusosak. Egyáltalán nem kivitelezhetetlen.

Divatos légy vagy stílusos? Mi a különbség? - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek