Az orgazmusnak egészségügyi előnyei vannak

A női orgazmus mindig érdekesebben hangzott a férfiénál, és a mai napig rengetegen kutatják a hátterét. Azt azonban bátran kimondhatjuk, hogy a hölgyek számára egészségügyi előnyökkel jár, ha rendszeresen feljutnak a csúcsra.

Az előnyök már az oda vezető útnál megjelennek, hiszen a bőr kipirul és az ajkak megduzzadnak, ami nemcsak látványban, hanem a vérkeringést érintő kérdésekben is érdekes. Az orgazmus közben különleges belső folyamatok jönnek létre, ahol oxitocin és prolaktin termelődik, amik relaxáló, ellazító és feszültségoldó hormonok.

A csúcs után a hölgyek sokkal könnyebben alszanak el, és a mentális egészségük is jó irányba halad. Az oxitocin kiváló fájdalomcsillapító, ugyanakkor gyulladáscsökkentő anyagként is ismerjük, úgyhogy az orgazmus nemcsak az aktuális kedélyt, hanem az általános egészségi állapotot is javítja. Külön előny, hogy csökkenti a kortizolszintet, ami egy újabb védőfaktorként szolgál. A kortizol növeli a depressziós tüneteket, de alvás- és memóriazavart is okozhat, úgyhogy az orgazmus az egyik legjobb természetes védekezi mód ellene.

Hogyan születik meg az orgazmus?

A férfiak azt hiszik, hogy az orgazmus nagy mértékben függ a férfi nemiszervtől és a behatolástól. Ezért van az, hogy a merevedési problémával küzdő személyek már nem érzik férfinak magukat, és meg sem próbálnak ismerkedni. Azonban a hölgyek olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy a stimulálás lehet csiklói, vaginális, méhszáji és ezeknek a kombinációja. Ma már azt is tudjuk, hogy sok nő egyáltalán nem ér el orgazmust behatolásos szex során, ellenben érezheti hüvelyi ingerlés nélkül is.

Innentől kezdve a hölgyek érzései rendszeresen változnak, nemcsak az öregedéssel, hanem az aktuális ciklusukkal is máshogy érik meg. Mondhatnánk úgy is, hogy nincs két egyforma érzés, bár azért a hasonlóságok nagyok szoktak lenni. Ma már egyik férfinak sem kell attól rettegnie, hogy a párja eléri-e a csúcsot, hiszen többféle módszerrel is próbálkozhat. Ha pedig a hölgyek elmennek, akkor a férfiak is nyugodtabbak lesznek.

Az orgazmusnak egészségügyi előnyei vannak - Hasonló oldalak

  1. A gépi hímzés előnyei A gépi hímzés kapcsán rengeteg tévhit kering az emberek között, ennek megfelelően nagyon sokan képtelenek még annak ellenére is belátni...

Régió: Életmód cikkek