A telefonos eladás rejtelmei

A telefonos értékesítés nem gyerekjáték, azonban a cégeknek szüksége van rá. Nem mindegy, hogy milyen stílusban beszélünk, ahogy az sem, hogy mit mondunk, de néha egyetlen szó segít az eladásban, vagy abban, hogy ránk tegyék a telefont.

Mielőtt saját call centert alakítanánk ki, érdemes eldönteni, hogy pontosan mit akarunk eladni és kinek. Mindennek az alapja az ügyfelek kiismerése, de ha nem tudjuk, hogy kik vesznek tőlünk, akkor nem fogunk tudni hozzájuk szólni. Amikor ismerjük a vevőkörünket, akkor sokkal könnyebb lesz megszólítani őket.

Az emberekről általában elmondható, hogy nem szeretik a nem kívánt hívásokat. Amikor telefonos ügyfélszolgálatot nyújtunk, akkor ismernünk kell azokat, akik fel fogják venni a telefont. Nem véletlen, hogy a vidéki telefonos értékesítés sokkal nagyobb sikereket ér el, hiszen általában kevesebben célozzák meg az ott lakókat. A legtöbb cég mindig a fővárosra fókuszál, azt hiszik, hogy ott van az összes felhasználó, de ez nem jelenti azt, hogy ők biztosan vásárolni is fognak.

A pozitív hangsúly elad

Érdekes, hogy a legfiatalabb korosztály új értékeket képvisel, egyre többen szeretnek spórolni és kedvelik az újrahasznosítást, úgyhogy nem mindegy, hogy mit ajánlunk fel nekik. Ezt a csoportot egészen máshogy kell megszólítani, mint az idősebbeket, figyeljünk arra, hogy mivel kezdjük a telefonhívásokat. Az ilyenfajta értékesítés az első másodpercekben el szokott dőlni, de valamikor már a köszönés pillanatában ellenszenvessé válunk. Ha ezt el akarjuk kerülni, akkor ne használjunk negatív kifejezéseket, ugyanakkor ne kezdjünk azonnal a termék bemutatásával.

Nagyon fontos a hangnemre is figyelni, mivel az ügyfél észre fogja venni, hogy unjuk a beszélgetést. Ha minket nem érdekel, akkor a telefon másik oldalán álló embert sem fogja. Fontos, hogy mosolyogjunk és legyünk mindig őszinték. Ha ezután megpróbáljuk a hívott felet a központba tenni, és rá irányítani a figyelmet, akkor sokkal nagyobb esélyünk lesz a pozitív fogadtatásra. Innentől kezdve csak idő kérdése, és tapasztalt call centeressé válunk.

A telefonos eladás rejtelmei - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek