A szeglemezes tetők felépítése

A szeglemezes és a hagyományos tetők közötti alapvető különbség az, hogy az alapszerkezet, melyeket felhasználunk építkezéskor, már készen érkezik, egy adott elemként, amelyet csak a tetőhöz kell rögzíteni. A folyamat attól függetlenül, hogy felettébb egyszerűen hangzik, a megfelelő szakértelem nélkül sajnos a házban károkat lehet okozni a felhelyezéskor, hiszen a rögzítés kifejezetten fontos.

Az üzemekben a tartószerkezet készül, melyek fa rácsrudas csomópontokkal rendelkezik. Az alsó és a felső övet annak érdekében, hogy biztonságosab és strapabíróbb legyen, acél szeglemezek kapcsolják össze, melyeket hidraulikus préssel nyomnak a fa elemekbe, amikhez kapcsolódnak. Ez a folyamat, ezeknek a karmoknak az elhelyezése biztosítja az elemek helyben maradását, megakadályozza a kihúzódását a fából.

Összességében így egy biztos “talpakon” álló szerkezetet kapunk, mely biztos társ az évek során lakásunkban. Fontos különbség még az, hogy nem kell beton földémet építeni, nem kell tartóelemeket elhelyezni, amik a teherbírást növelnék.

Biztonság és precizitás

A pontos tervezés és az egyéni gyártás, egyéni felépítés a biztonság mellett segít nekünk abban is, hogy a ház úgy nézzen ki, ahogy számunkra a legtökéletesebb. A leggyakoribb, legkedveltebb tulajdonság, mely megjelenik a könnyűszerkezetes házaknál, vagy éppenséggel a szeglemezes tetők esetén a viszonylag alacsony magasság a tetőknél. amellett, hogy az alacsony dőlésszög változatlanul biztosítja esetleg az eső lefolyását a tetőről, még felettébb modern külsőt kölcsönöz a háznak.

Igazán egyedi eleme lehet egy elegáns kinézetű háznál, segít még nagyobb hangsúlyt adni az összhatásnak, hiszen az is fontos, hogy az elemek külön-külön is a lehető legjobbak legyenek, de az elkészült háznál már az összkép fog számítani.

Összességében tehát, a biztonság és precíz felépítés mellett, a gondosan elhelyezett lécek, a bebiztosított elemekkel karöltve egy igazán modern, esztétikus kinézetet is biztosít házunknak, melyet lehet hogy a hagyományos tetővel kissé nehezen érnénk el. Arról nem is beszélve, hogy a szakértelem, a megfelelő szakemberek keresése egyes esetekben nehezen található.

A szeglemezes tetők felépítése - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek