A kötés és a horgolás közötti legfontosabb különbségek

Egy új hobbi megtanulása izgalmas lehet. Az utóbbi években a kézi kötés művészete rendkívül népszerűvé vált. A horgolás vagy a kötés elkezdése varázslatos pillanat, amikor csak álmodni tudunk az összes projektről, amit el tudunk majd készíteni.

A kötés és a horgolás olyan megnyugtató feladat, amelyhez fonalat használunk, és amely nagyon sokoldalú és hasznos. Ezekkel a technikákkal hangulatos ruhadarabokat és számos más tárgyat készíthetünk, miközben hozzáadunk a mentális jólétünkhöz is.

A kötés a horgolás hasonló készségeket igényel, mint például a szem-kéz koordináció és a türelem, hiszen meg kell terveznünk egy projektet az elejétől a végéig. A technikák és az eredmények tekintetében azonban jelentős különbségek vannak.

Mi az a kötés?

A kötés egy sor hurok (szem) láncolásából áll, amelyek egy hálót alkotnak. Különböző típusú öltésekkel, a kötéshez használt tűk vastagságával, a nagyobb vagy kisebb öltésekkel, sőt még a szövet feszességével is játszhatunk, hogy különböző eredményeket érjünk el. Ehhez a technikához egy pár tűre és fonalra van szükség.

Mi az a horgolás?

A horgolás a kötés egy olyan módja, amely abból áll, hogy az egyik fonalgyűrűt a másik fölé vezetjük, láncszerűen összekötve a szövetet, amíg az egy hálót alkot. Ez egy olyan technika, amelyben egy rövid, fémhorog alakú tűt használnak.

Kötőtűk vagy horgolótűk

Ahogy az előző pontban említettük, a két technika közötti egyik fő különbség a használt alapeszközben rejlik. A kötéshez kötőtűkre, kötőszékekre vagy kötőgépekre lesz szükség. Ezeknek a tűknek a mérete, anyaga és száma a projekttől függ, találhatunk fém, fa vagy műanyag tűket is. Bár a legtöbb hagyományos ruhadarabot két kötőtűvel készítik, egy vagy akár öt kötőtűvel is lehet kötni. Ezeknek a vége mindig hegyes.

A horgoláshoz viszont hosszú, vékony, különböző méretű és anyagú, de kampós végű eszközre van szükség. Ráadásul csak egy szükséges, és ez egy olyan technika, amelyet mindig kézzel hajtanak végre. Ebben az esetben a horgolótű anyaga sokféle lehet, van acélból, alumíniumból, bambuszból, műanyagból, fából, sőt még csontból is találhatunk.

A kötés és a horgolás közötti legfontosabb különbségek - Hasonló oldalak

  1. Ez a 3 legfontosabb táplálékkiegészítő Rengeteg félreérthető reklámmal találhatjuk szembe magunkat, ami valamilyen szuper gyógyszert hirdet, mely segít a fogyásban. A legnagyobb testépítők szerint sincs...

Régió: Életmód cikkek