A házi betoncsiszolás tipikus hibái

Amikor saját lakás felújításáról van szó, akkor a talpraesettebbek maguk is elkészíthetik álmaik otthonát. Jó példa erre a betoncsiszolás, ami házilag ugyanúgy kivitelezhető, de nem árt, ha van hozzá némi tudásunk.

Egyre többen keresik a tökéletes megoldást ahhoz, hogy a lakásuk, a teraszuk vagy a garázsuk padlóját saját maguk készítsék el, és ilyenkor azonnal eszükbe jut a betoncsiszolás. Ennek az oka, hogy anyagilag lényegesen jobban járunk, és utána büszkén tudjuk mutogatni a többieknek, hogy mit készítettünk. Azonban, ha hosszútávon gondolkodunk, akkor érdemes figyelembe venni pár alap követelményt.

Felszerelés

Először nézzük meg, hogy milyen szerszámokra és gépekre lesz szükségünk:

  • mindig kelleni fog egy egytárcsás gép (minimum 70 kg)
  • fémkötésű csiszoló szerszámok
  • műgyanta kötésű csiszoló szerszámok
  • javítóanyag
  • kézi gép és csiszolószerszámok
  • betonkeményítő anyag (impregnáló)

Ahogy ebből a felsorolásból látjuk, nem lesz olyan olcsó, ha mindent magunk akarunk beszerezni. Sokan úgy hidalják át ezt a problémát, hogy gépet bérelnek, de akkor még mindig ott van a szaktudás hiánya. Ha szerencsénk van, és valaki kölcsönadja a berendezést, akkor érdemes figyelni a tipikus hibákra.

  1. Az egyik legnagyobb hiba, ha rossz csiszolót használunk. Az interneten gyakran fogunk találni olcsó ajánlásokat, azonban ezek nem alkalmasak nagymérvű betoncsiszolásra. Gondoljunk arra, hogy nem kisebb javításokról van szó, hanem lehet, hogy az egész lakást betonpadlóval akarjuk lerakni. Egy rosszabb minőségű gép, ami egyszerűen nem erre lett kitalálva, borzalmas kinézetű és hullámos padlót fog produkálni.
  2. Másik tipikus hiba a rossz arányokkal bekevert Ez akkor szokott előfordulni, amikor a cementen akarunk spórolni, majd a rossz arányok miatt porló beton lesz, ami gyenge felületet eredményez, és csak betonkeményítővel fogjuk tudni orvosolni a bajt

Ha jó minőségű betont akarunk, ami tényleg örök életű, akkor inkább forduljunk szakemberhez. A csiszolás és polírozás elengedhetetlenül fontos szempont a szép és minőségi padlóhoz.

A házi betoncsiszolás tipikus hibái - Hasonló oldalak

  1. A házi tündérek álma: receptneked.hu, a színes receptgyűjtemény Amikor a sütés-főzés, a konyhában való tevékenykedés mindennapossá válik, már az öszes fortélyunkat kipróbáltuk, és nem jut eszünkbe, mivel is...

Régió: Életmód cikkek