5 apró trükk a konyhában a tökéletes ételekhez

Vannak olyan konyhában használatos praktikus trükkök, melyeknek segítségével könnyebbé varázsolhatjuk a főzést, ételeink pedig még finomabbak és még tökéletesebbek lehetnek. Ezek azok a trükkök, melyeket a mesterszakácsok is használni szoktak!

A legegyszerűbb szabály a finom sütikhez

Nem kell mindig a bonyolult recepteket megjegyezni. A legfontosabb, amit azonban tudnunk kell, hogy a tökéletes sütemény elkészítéséhez mindig a cukor súlyának kell megegyeznie a liszt súlyával, a tojás mennyisége pedig legyen azonos a vajjal.

A puha hús titka

Ne szárítsuk ki a húsokat feleslegesen! A puha, porhanyós hús titka csupán annyi, hogy elkészítés előtt áztassuk a húst tojásfehérje és kukoricakeményítő keverékébe. Így a husi sütés után is puha és szaftos lesz!

Ettől marad hófehér a karfiol

Biztosan te is találkoztál már azzal a bakival, hogy megfőzted a karfiolt, majd azzal szembesültél, hogy a színe fakó és szürkés lett miután leszűrted a forró vízből. Nyugi, nem te rontottál el valamit, hiszen sok mindenki így jár! Azok azonban, akik egy kevés tejes és sót tesznek a karfiol főzőlevébe, garantáltan szép fehér karfiolt fognak tálalni majd!

Így lesz finom a rizs!

Sokan utálnak rizst főzni, mert az vagy odaég, vagy csomós lesz, vagy összeragad és a sok bajlódás ellenére se lesz mindig olyan finom, amilyenre szerettük volna elkészíteni. Kevesen tudják, de a rizs akkor lesz finom és omlós, ha az edényt lefedjük egy egyszerű konyharuhával, miután lezártuk alatta a tűzhelyet és így hagyjuk, hogy készre puhuljon. Ilyenkor már ne kevergessük, sőt a fedőt (és a konyharuhát) se vegyük le róla!

Élénk színű zöldségek titka

Ahhoz, hogy főzés vagy párolás után a zöldségek ugyanolyan szép, élénk színűek legyenek, mint nyers állapotukban voltak, csupán annyit kell tennünk, hogy miután elkészültek át kell öblítenünk őket nagyon hideg vízzel! Próbáld ki te is ezt a szuper praktikát is!

Forrás: bidista.com

5 apró trükk a konyhában a tökéletes ételekhez - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Életmód cikkek