Olaszországba indulsz nyaralni? Ezeket a helyeket ki ne hagyd!

Olaszország a magyar turisták számára nagyon kedvelt célpont, így még mindig nagyon sokan választják úti céljuknak Itáliát, ahol annyi látnivaló van, hogy egyetlen nyaralás garantáltan nem elegendő mindennek a felfedezéséhez. Olaszország ugyanis óriási nemzet, és egészen más hatást kelt az északi, hegyvidéki része, valamint a délebbi, tengerparti régió.

Amennyiben a legvarázslatosabb helyeket keresed, most figyelmedbe ajánlanánk az öt legjobb olasz helyet, amit nem szabad kihagyni a nyaralás során – és persze túlmutat Rómán, valamint a szokványos, mindenki által ismert helyszíneken.

Sant’Angelo d’Ischia

Sant’Angelo d’Ischia Olaszország egyik eldugott halászfaluja, az egyik legrégebbi ilyen település, amit magyarul Angyalvárként ismerhetünk, de nagyon kedvelt a turisták körében gyógyító hatású, természetesen meleg termálvizéről is. Egy igazán csodálatos, festői helyről van szó, amelyet búvárkodás céljából is felkereshetünk, a nápolyi kikötőből elérhető halászfalu ugyanis elragadó víz alatti világgal is várja a turistákat. Bővebben..

Isola di San Pietro

Szardínia az egyik legcsodálatosabb régiója Olaszországnak, azonban ennek a helynek is számtalan kis szigete található. Az egyik ilyen az Isola di San Pietro, amelyen egy Carloforte nevű kisvároska található. Érdekessége, hogy a legenda szerint hajótöröttek népesítették be a várost, és egészen más dialektust beszélnek, mint a környékbeliek. A hely egy igazi kis nyugalom szigete, ahol homokos és sziklás tengerpartot is találhatunk, az egész vidék pedig olyan, mintha valamelyik fantasztikus filmből húzták volna elő.

Scilla

Scilla a Tirrén-tengeren helyezkedik el, éppen az olasz „csizma” csücskében. A turisták elsődlegesen azért kedvelik nagyon, mert legmagasabb sziklaszirtjére egy óriási erőd, a Castello Ruffo épült fel, ami nem csak elképesztő történelmével veszi le a lábáról az embereket, hanem azzal is, hogy lényegében egy választóvonalat jelent a homokos tengerpart és a hagyományos olasz halászfalvak világától.

Matera

Matera Olaszország egyik, ha nem a legkülönösebb települése, ahol minden túlzás nélkül megállt az idő néhány évszázaddal ezelőtt. A környék jellegzetessége, hogy fennmaradtak a klasszikus kőházak – ezért is hívják a környékbeliek csak kőfalunak –, és a vidék, valamint a kilátás annyira autentikus, hogy még Mel Gibson is ezt a helyet választotta A Passió című mozifilm leforgatásához. A Matera településen megtalálható szikla- és barlanglakások nem a turisták kedvéért épültek fel, hanem ezekben valóban helyi szegény emberek laktak évszázadokon át, sőt mi több, még ma is nagyon sokan élnek itt. Nem véletlen, hogy a UNESCO a Világörökség részévé tette az egész környéket.

Fiordo di Furore

A Fiordo di Furore szintén a Világörökség része, és egy a tenger által elárasztott völgyről van szó, amelyen egy csodálatos, 30 métere kőhíd halad keresztül. A helyszín nem csak természeti csoda, hanem egy igazán különleges, szemet gyönyörködtető tájegység is egyben, ahol jó elvonulni és kikapcsolódni egy kicsit, miközben gyönyörködünk a tengerben.

Még több olasz helyek az utazas-nyaralas.info oldalon.

Olaszországba indulsz nyaralni? Ezeket a helyeket ki ne hagyd! - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Budapest